Richarlison is blij met de hulp die hij kreeg
NOS Voetbal

Richarlison openhartig na zware maanden: 'Psychologische hulp heeft mijn leven gered'

Richarlison zegt dat psychologische hulp zijn leven heeft gered. De spits van Tottenham Hotspur trok in september aan de bel toen hij enkele zware maanden achter de rug had gehad. Inmiddels voelt de Braziliaan zich een stuk beter.

In september vertelde de spits dat hij "een turbulente periode had gehad buiten het veld". "Er waren mensen om mij heen die alleen maar oog hadden voor mijn geld", zei Richarlison destijds.

In een interview met ESPN gaf de aanvaller een inkijkje in zijn leven destijds. "Er waren dagen dat ik het huis niet uit wilde. Ik ging trainen en daarna meteen naar huis om mezelf op te sluiten. Dat was zo lastig."

Richarlison wil af van psychologie-taboe: 'Heeft mijn leven gered'

In die tijd presteerde de Braziliaan een stuk minder dan normaal. De spits scoorde in de periode na het WK in Qatar niet voor zijn land en ook voor Tottenham vond hij maar één keer het net in in 31 optredens.

Psychologische hulp

Vanwege de problemen besloot Richarlison hulp te zoeken. "Sommige mensen zeiden tegen mij dat ik hulp nodig had en ik zag het zelf ook in." In aanloop naar de oefenwedstrijden van Brazilië tegen Engeland en Spanje vertelt de aanvaller dat de therapiesessies hem enorm hebben geholpen.

"We weten hoe bevooroordeeld mensen zijn als ze horen dat iemand psychologische hulp zoekt. Godzijdank heb ik daar geen vooroordelen meer over. Ik praat er nu over omdat het mijn leven heeft gered. Ik zat heel diep."

Grote druk

De aanvaller vertelt hoe immens de druk op voetballers is. "Alleen spelers weten onder welke druk we staan, niet alleen op het veld, ook daarnaast."

Richarlison lijkt ook weer bevrijd op het veld te staan. Na zijn therapie (en een liesoperatie in november, red.) maakte de spits negen doelpunten in tien wedstrijden.

"Ik ben terug. Ik ben blij dat ik erin ben geslaagd om de zaken om te draaien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl