Esmee Brugts eerder deze week

Brugts met Barcelona dankzij monsterzege dichter bij titel, Casparij wint met City

Esmee Brugts heeft met FC Barcelona hard uitgehaald. Thuis werd er met 7-0 gewonnen met UDG Tenerife. De Nederlandse aanvaller deed de hele wedstrijd mee, maar kwam niet tot scoren.

Barcelona is hard op weg naar het kampioenschap. De club heeft een voorsprong van negen punten op Real Madrid.

Engeland

In Engeland blijft Manchester City in de race om het kampioenschap dankzij een 4-1 overwinning op Brighton & Hove Albion. Kerstin Casparij werd in de 83ste minuut gewisseld. Jill Roord is al geruime tijd afwezig vanwege een zware knieblessure.

Manchester City gaat samen aan kop met Chelsea, dat een iets beter doelsaldo heeft. Chelsea won vrijdag al met 3-1 van Arsenal.

Kerstin Casparij in actie

Nummer vijf Liverpool won thuis met 3-1 van West Ham United. Shanice van de Sanden viel in de 61ste minuut in.

Lize Kop, een andere Oranje-international, stond op doel bij Leicester City in het duel met Tottenham Hotspur. Ze incasseerde één doelpunt en dat was ook gelijk het enige doelpunt van de wedstrijd (1-0).

Lineth Beerensteyn heeft met Juventus punten laten liggen in de strijd om de titel. Ze speelde 74 minuten mee tegen nummer vijf Inter in een wedstrijd die in 3-3 eindigde. Juventus heeft een achterstand van 7 punten op AS Roma, dat ook nog eens wedstrijd minder heeft gespeeld.