Droneaanval in Belgorod, foto gemaakt door de Russische burgemeester Demidov
NOS Nieuws

Twee doden bij raketaanval Russische regio Belgorod

Bij een raketaanval in de Russische grensregio Belgorod zijn twee doden gevallen. De gouverneur van de regio heeft dat bekendgemaakt. Er zouden ook drie mensen gewond zijn geraakt.

De grensregio Belgorod, zo'n 680 kilometer ten zuiden van Moskou, werd de afgelopen maanden vaker onder vuur genomen door drones en raketten. Zo was er volgens het Russische ministerie van Defensie dinsdag een grote Oekraïense droneaanval met 215 drones en negen raketten. Die vond plaats niet alleen boven grensregio's als Belgorod, maar ook bij de grote steden Moskou en Sint-Petersburg.

Volgens de gouverneur van Belgorod raakten gisteravond ook vijf mensen gewond bij een andere Oekraïense droneaanval, op een auto bij de grens. Oekraïne heeft nog niet gereageerd op de bekendmaking.

Olieraffinaderij

Ook olieraffinaderijen in Rusland zijn doelwit van aanvallen. Bij een nieuwe droneaanval zijn volgens lokale autoriteiten in de regio Samara, ten oosten van Moskou, twee olieraffinaderijen geraakt. Bij één olieraffinaderij ontstond brand. Er zouden geen slachtoffers zijn.

Andersom blijft ook Rusland Oekraïne bestoken. Zo vielen gisteren volgens de Oekraïense autoriteiten zeker twintig doden en 75 gewonden door raketaanvallen op de havenstad Odesa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl