FC Groningen

FC Groningen klimt dankzij vierde zege op rij naar promotieplek in eerste divisie

FC Groningen heeft in de eerste divisie met 4-2 gewonnen van De Graafschap. Romano Postema kroonde zich met een hattrick tot man van de wedstrijd. Door de vierde zege op rij klimt Groningen van de vierde naar de tweede plaats, wat aan het einde van de rit rechtstreekse promotie oplevert.

Zondag kan Roda JC de tweede plek weer overnemen, als het wint op bezoek bij het laaggeplaatste MVV. Groningen passeert wel ADO Den Haag op de ranglijst. Die ploeg verloor verrassend met 3-1 van laagvlieger Telstar.

Groningen kwam via Postema al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. In de zesde minuut passeerde hij doelman Thijs Jansen met een stiftje. Tien minuten later verdubbelde de 22-jarige spits de score.

Namens De Graafschap had ook Ralf Seuntjens een tiental minuten nodig om tweemaal te scoren. In de 23ste minuut kopte de centrumspits de aansluitingstreffer in de hoek. Met het achterhoofd kopte hij zijn ploeg vervolgens uit een hoekschop langszij.

In de tweede helft kwam FC Groningen via Luciano Valente weer op voorsprong. In de vijfde minuut van de blessuretijd voltooide Postema zijn hattrick na een snel uitgespeelde tegenaanval.

De spelers van Willem II vieren de treffer van Tommy St. Jago

Koploper Willem II had in Den Bosch weinig moeite met FC Den Bosch, de nummer negentien van de ranglijst. Dankzij treffers van Jesse Bosch, Jeredy Hilterman (tweemaal) en Tommy St. Jago boekte het een comfortabele 4-1 zege. Namens Den Bosch scoorde Salah-Eddine Oulad M'Hand.

Comeback FC Emmen

FC Emmen won op bezoek bij Jong FC Utrecht dankzij een fraaie comeback in de slotfase met 2-3. De bezoekers stonden bij het ingaan van de blessuretijd met 2-1 achter, maar Mike te Wierik (93ste minuut) en Desley Ubbink (96ste minuut) zorgden voor de ommekeer.