Hornkamp blijft scoren in Almelo en helpt Heracles naar winst op Go Ahead

Bekijk de samenvatting van Heracles - Go Ahead Ealges

Een seizoenkaart van Heracles is sinds de winterstop vooral een abonnement op de scorende Jizz Hornkamp. De spits maakte sinds zijn thuisdebuut in alle wedstrijden minstens een doelpunt in eigen stadion. Vrijdagavond opende hij de score in de 2-0 overwinning tegen Go Ahead Eagles.

Het was Hornkamps zesde treffer in vijf thuiswedstrijden, een bijzondere comeback na zijn onfortuinlijke start in Almelose dienst.

De Noord-Hollander, afgelopen zomer overgenomen van Willem II, raakte bij zijn Heracles-debuut geblesseerd. In de eerste wedstrijd van het eredivisieseizoen kwam hij ongelukkig in botsing met Ajax-doelman Gerónimo Rulli en moest onder het mes.

Jizz Hornkamp (rechts) viert de 1-0

Vijf maanden later keerde hij terug op het veld, met direct een grote rol in de strijd tegen degradatie. Met doelpunten in al zijn wedstrijden voor eigen publiek leverde Hornkamp zijn bijdrage bij acht van de elf punten die de Heraclieden na de winterstop bijschreven.

Degradatiestrijd

De goede resultaten op eigen veld geven de ploeg van trainer Erwin van de Looi lucht in de degradatiestrijd. Zeker met een knappe overwinning tegen Go Ahead, dat meedoet om deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

De bezoekers uit Deventer waren grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar te onzuiver om te scoren in Almelo. De wilde misser van Victor Edvardsen in de tweede minuut beloofde al weinig goeds. Een kwartier later verprutste de Zweedse spits opnieuw een grote kans.

In de omschakeling gaf Heracles-middenvelder Brian De Keersmaecker al waarschuwingen af, al zeilden zijn afstandsschoten over het doel.

Go Ahead blaft

Na een doelpuntloze eerste helft durfde Heracles na rust een stuk meer. Met een afgemeten voorzet bood Emil Hansson zijn spits in vorm precies de kans die hij nodig had. Hornkamp schatte de assist op waarde en kopte raak. Eagles-keeper Jeffrey de Lange zat er goed bij, maar kreeg zijn handen pas achter de lijn tegen de bal.

Na het doelpunt liet Heracles zich achteruit drukken door Go Ahead, dat wel blafte maar niet beet. Het spel van de mannen van trainer René Hake was niet slechter dan dat van de thuisploeg, maar in de laatste fase van de aanval lukte helemaal niets bij Go Ahead.

Bij die andere voorhoede was het vertrouwen gegroeid. Bryan Limbombe vond weinig tegenstand bij zijn dribbel, gooide er een paar snelle voetbewegingen uit en schoot toen laag in de verre hoek raak: 2-0.

In de resterende twintig minuten had Heracles weinig te vrezen. Go Ahead kreeg nauwelijks een slotoffensief van de grond, waardoor Heracles voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd zonder tegendoelpunt uitspeelde.