Mark van der Maarel
NOS Voetbal

FC Utrecht-icoon Van der Maarel gaat stoppen: 'Kan ei niet meer kwijt'

FC Utrecht-icoon Mark van der Maarel stopt na dit seizoen met voetballen. De 34-jarige verdediger heeft vrijdag zijn afscheid aangekondigd. "Ik denk dat het de juiste beslissing is." De back gaat nu een andere functie bij de club bekleden.

Voor de geboren Arnhemmer was FC Utrecht de enige club in zijn loopbaan. De rechtsachter maakte in 2009 zijn debuut in de Domstad en speelde in totaal 388 wedstrijden voor de Utrechters.

Dit seizoen is Van der Maarel geen basisspeler meer: hij kwam tot dusver tot zeven optredens in de competitie en één in de beker. Zijn laatste wedstrijd was het bekerduel met Feyenoord in december.

Van der Maarel zegt op de site van FC Utrecht dat hij de beslissing om te stoppen een moeilijke vindt. "Het is iets waar ik al langer mee worstel, maar ik denk dat het de juiste beslissing is. Je geeft elke dag heel je hebben en houwen en ziel en zaligheid. Als je dan tot de conclusie komt, gevoelsmatig, dat je niet meer je ei helemaal kwijt kunt, dan is dat een lastige conclusie die je moet trekken."

Andere functie

De publiekslieveling gaat niet helemaal weg bij FC Utrecht. Hij gaat waarschijnlijk een functie aan de beleidsmatige kant bekleden. "Het is een traject dat nu al aan de achterkant is begonnen. Ik ben heel blij hoe de club mij ziet en hoe ze het vertrouwen hebben uitgesproken om het samen met elkaar te ontdekken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl