Vreugde bij Cody Gakpo (rechts)

Liverpool haalt uit tegen Sparta Praag, Gakpo scoort twee keer

Liverpool heeft in de achtste finales van de Europa League uitgehaald tegen Sparta Praag. Op Anfield werden de Tsjechen met 6-1 opgerold, nadat de heenwedstrijd al in 5-1 voor Liverpool was geëindigd.

Liverpool had er welgeteld veertien minuten voor nodig om op een 4-0 voorsprong te komen. Cody Gakpo maakte de vierde treffer. De Oranje-international kwam slim voor zijn man en schoot hard raak.

Ook de 6-1 kwam van Gakpo, hoewel hij daar wel de nodige mazzel bij had. Harvey Elliott haalde uit en via de oud-PSV'er belandde de bal in het doel.

Leverkusen ontsnapt

Bayer Leverkusen is in het tweeluik met Qarabag FK opnieuw in de slotfase ontsnapt. Vorige week kwam Leverkusen in de slotfase al terug van een 2-0 achterstand, vanavond deed de Bundesliga-koploper dat opnieuw. Het won in extremis met 3-2 van de ploeg uit Azerbeidzjan.

Patrik Schick maakte vorige week in de 92ste minuut de 2-2 en was in de return opnieuw de belangrijkste speler van het veld. De 28-jarige Tsjech scoorde tweemaal in blessuretijd, nadat Leverkusen wederom tegen een 2-0 achterstand had aangekeken. In de 97ste minuut maakte hij de 3-2.

Patrik Schick is opnieuw goud waard voor Bayer Leverkusen

Oranje-international Jeremie Frimpong had in de 72ste minuut voor de aansluitingstreffer gezorgd.

Atalanta moeizaam naar kwartfinales

Het ging moeizaam, maar ook Atalanta heeft zich voor de kwartfinales van de Europa League geplaatst. De huidige nummer zes van de Serie A won nipt met 2-1 van Sporting uit Portugal. Het eerste duel eindigde vorige week in een gelijkspel (1-1).

Bij de Italianen begonnen Marten de Roon en Mitchel Bakker in de basis en mocht Teun Koopmeiners een klein half uur invallen. Atalanta ging de rust in met een 1-0 achterstand.

Het kwam sterker uit de kleedkamer en Ademola Lookman en Gianluca Scamacca bogen de achterstand binnen een kwartier om in een 2-1 voorsprong.

Bij Sporting begon Jeremiah St. Juste aan de aftrap. Hij werd in de 75ste minuut gewisseld.

West Ham dankt Kudus

West Ham United heeft zich mede dankzij een prachtige goal van oud-Ajacied Mohammed Kudus geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. Na de 1-0 nederlaag van vorige week bij SC Freiburg wonnen de Engelsen de return in eigen huis met 5-0.

Mohammed Kudus met zijn ploeggenoten van West Ham United

Lucas Paquetá, Jarrod Bowen en Aaron Cresswell zetten West Ham op een 3-0 voorsprong en Kudus zorgde in de 77ste minuut voor het hoogtepunt van de avond. Hij begon op eigen helft aan een solo en na vertoon van snelheid en techniek rondde hij fraai af.

Even later maakte Kudus er met een schot van buiten het strafschopgebied ook nog 5-0 van. Voor West Ham, de huidige nummer zeven van de Premier League, lonkt nieuw Europees succes. Vorig seizoen won de ploeg van coach David Moyes al de Conference League.

Slavia Praag geen probleem voor Milan, Benfica wint strijd met Rangers

AC Milan plaatste zich met groot gemak voor de kwartfinales van de Europa League. De 'Rossoneri' wonnen de heenwedstrijd vorige week in Milaan al met 4-2 van Slavia Praag en waren vanavond in Tsjechië met 1-3 de sterkste.

Vanaf de bank zag Tijjani Reijnders Slavia-speler Tomás Holes, na een ingreep van VAR Dennis Higler, een vroege rode kaart krijgen en Christian Pulisic en Ruben Loftus-Cheek scoren voor Milan.

Vlak voor rust maakte Rafael Leão er met een fraai schot in de verre hoek 0-3 van. Na rust scoorde Milan met onder anderen invaller Reijnders niet meer en noteerde Matej Jurasek de late Tsjechische eregoal.

Rafael Leão

Bij Rangers - Benfica was het een stuk spannender. Na de 2-2 in Lissabon bleef het op Ibrox lang 0-0. Oud-Feyenoorder Cyriel Dessers kreeg enkele goede kansen om de score te openen namens de Rangers, maar miste.

Na een corner van Rangers sloeg Benfica in de 66ste minuut genadeloos toe uit een flitsende counter. Ángel Di María kopte de bal vlak voor de middenlijn naar Rafa Silva en die snelde alleen op het doel af en rondde knap af: 0-1.