De plek van het ongeluk
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Zes jaar cel en tbs voor doodrijden tweetal op Maasboulevard

Een 38-jarige man is veroordeeld tot zes jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor het doodrijden van twee ouderen op de Maasboulevard in Rotterdam. De man mag ook tien jaar niet autorijden.

Het ongeluk gebeurde op een zebrapad toen een 74-jarige vrouw en een 79-jarige man overstaken bij groen licht. De bestuurder reed toen met minstens 100 kilometer per uur door rood en schepte het tweetal. De slachtoffers overleden ter plekke. Volgens Rijnmond betrof het een buurman en buurvrouw die sinds kort een relatie hadden.

De man reed die dag onder invloed van alcohol en cannabis in zijn bedrijfsauto. Volgens de rechtbank heeft de man de nabestaanden "onherstelbaar leed toegebracht". Hij is veroordeeld voor doodslag, gevaarlijk rijgedrag en het verlaten van de plaats van het ongeval.

"U toonde een grote mate van onverschilligheid naar andere weggebruikers. U nam op de koop toe dat het mis zou gaan, mogelijk met dodelijke afloop. Daarom gaat de rechtbank uit van doodslag", aldus de rechter.

Stoornissen

Omdat de man aan meerdere stoornissen lijdt, is de straf iets lager dan geëist. Het Openbaar Ministerie wilde dat de man acht jaar achter de tralies verdween.

Volgens de rechter is het echter te verwachten dat de man na zijn celstraf nog langdurig in een tbs-kliniek moet verblijven.

De nabestaanden zijn volgens Rijnmond tevreden met de veroordeling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl