NOS Nieuws

Wekdienst 14/3: Uitspraak hoger beroep Mallorcazaak • Eindverslag Kim Putters

Goedemorgen! Het hof in Leeuwarden doet vanmiddag uitspraak in het hoger beroep van de zogenoemde Mallorcazaak en informateur Kim Putters dient zijn eindverslag in bij de Tweede Kamer.

Eerst het weer: vandaag is er ondanks enkele hoge wolkenvelden veel ruimte voor de zon. Daarbij waait een meest matige wind uit zuidelijke richtingen en het wordt 14 tot 18 graden in het zuiden.

Het weer van donderdag 14 maart

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het hof in Leeuwarden doet vanmiddag uitspraak in het hoger beroep van de zogenoemde Mallorcazaak. De zaak met zeven verdachten uit Hilversum gaat over extreem uitgaansgeweld op het Spaanse eiland, waarbij Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen om het leven kwam.
  • Informateur Kim Putters dient zijn eindverslag in bij de Tweede Kamer. Hij sprak afgelopen week met de leiders van PVV, VVD, NSC en BBB. Na afloop zei hij dat met deze vier partijen een volgende stap kan worden gezet in de vorming van een nieuw kabinet.
  • Shell publiceert een update van zijn strategie om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Het olie- en gasbedrijf wil in 2050 per saldo geen CO2 uitstoten. Maar critici vinden dat het Britse concern te weinig concrete tussentijdse doelen heeft die in lijn zijn met afspraken in het Parijse klimaatakkoord.
  • Ajax hoopt zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Conference League. De Amsterdammers zijn in Birmingham voor de return in de achtste finales tegen Aston Villa. De thuiswedstrijd eindigde in 0-0.

Wat heb je gemist?

De voedselvoorziening naar de Gazastrook komt nog altijd niet op gang. De afgelopen week zijn er wel weer hulpdroppings geweest en ook nadert een schip met 200 ton voedsel de regio, maar dit alles is onvoldoende, zeggen hulporganisaties. De Verenigde Naties verwachten deze week officieel de hongersnood uit te roepen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het hoofd van een school in het Engelse Southampton heeft in een brief aan ouders zijn frustraties geuit over het schooleten dat aan hun kinderen wordt geserveerd. "Hoe moeilijk is het om een aardappel te bakken?", vroeg hij zich volgens de BBC hardop af. "Als dit eten aan mijn eigen kinderen zou worden geserveerd, zou ik buitengewoon ongelukkig zijn."

Jason Ashley legt de schuld voor het beroerde eten bij de maaltijdverzorger, die op zijn beurt excuses heeft gemaakt. Het bedrijf wijt de problemen aan een personeelsgebrek en operationele uitdagingen, schrijft The Guardian.

Ashley stuurde deze foto mee in de brief aan ouders:

Voorbeelden van de lunchgerechten

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl