Politie-onderzoek op de plaats van de schietpartij in Belmopan
NOS NieuwsAangepast

Nederlandse vrouw (43) doodgeschoten in Belize

Bij een schietpartij op een markt in de hoofdstad van Belize is een 43-jarige Nederlandse vrouw omgekomen, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De vrouw woonde niet in Nederland.

Twee andere Nederlanders zijn door het geweld in Belmopan gewond geraakt. Het ministerie kan om privacyredenen niets zeggen over hun leeftijd en hun relatie met de vrouw.

Media in Belize melden dat de schietpartij ook het leven heeft gekost aan een kind, dat blijkbaar niet Nederlands is. De politie heeft een verdachte opgepakt, die zichzelf op het bureau zou hebben gemeld.

Identiteit

Over de identiteit van de slachtoffers van de schietpartij bestond onduidelijkheid. Eerst ging de politie in het Centraal-Amerikaanse land ervan uit dat beide dodelijke slachtoffers Nederlands waren, maar in een later politiebericht werd gemeld dat een Italiaanse vrouw en een Mexicaans meisje slachtoffer waren geworden.

De aanleiding voor het geweld is niet bekend. Volgens mediaberichten waren de slachtoffers een ijsje aan het eten op de markt in Belmopan toen een man van dichtbij op hen begon te schieten. Hij zou eerst het vuur hebben geopend op de vrouw en daarna op een aantal kinderen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunt de nabestaanden door consulaire bijstand te verlenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl