Daryl van Mieghem juicht na zijn mooie goal

ADO redt punt tegen Dordrecht door werelddoelpunt Van Mieghem

De confrontatie tussen ADO Den Haag en FC Dordrecht in de top van de eerste divisie is geëindigd in 2-2. ADO, de nummer drie van de ranglijst. kwam knap terug van een 0-2 achterstand tegen de nummer vijf van de ranglijst.

Hoogtepunt van de avond was de gelijkmaker van Daryl van Mieghem, die scoorde met een voortreffelijke uithaal vanaf 45 meter.

De stand in de eerste divisie

De nummers één en twee, Willem ll en Roda JC, komen pas later deze week in actie.

Dordrecht op voorsprong

Afgelopen vrijdag speelde ADO ook al met 2-2 gelijk tegen concurrent Roda, waardoor koploper Willem II verder kon uitlopen. In het begin van de wedstrijd leek de achterstand van de Haagse ploeg op de top mogelijk nog groter te worden.

Een individuele actie van Illias Sebaoui over de linkerflank strekte zich uit tot in de zestien en de Feyenoord-huurling scoorde met een verrassende schuiver langs doelman Nick Marsman. Met de voorsprong hield Dordrecht de druk hoog op de Hagenaren.

Na een halfuur spelen werd het zelfs 0-2 toen er knullig werd uitverdedigd bij een inworp. Het schot dat volgde werd nog gekeerd door Marsman, maar de keeper keek verbijsterd toe hoe Mathis Suray uit de rebound zijn tiende treffer van het seizoen kon noteren.

• ProShots
    Van Mieghem waagt een poging vanaf de middenlijn
  • ProShots
    De bal daalt op het juiste moment, onhoudbaar voor de doelman

ADO-topscorer Henk Veerman (negentien goals) probeerde nog wat te forceren en deelde her en der wat speldenprikjes uit. Voor de pauze bracht hij zijn ploeg terug in de wedstrijd door bij een corner een slimme assist te geven op Alex Schalk: 1-2.

Werelddoelpunt vanaf de cirkel

In de tweede helft tekende Van Mieghem op fraaie wijze voor de gelijkmaker. Vanaf de middencirkel zag hij dat de keeper te ver voor zijn goal stond en de vleugelaanvaller vuurde een perfect schot af dat precies over doelman Luca Plogmann heen in het doel plofte.

Even later moest aan de andere zijde Marsman redding brengen voor ADO op een schot van spits Rene Kriwak.

Van Mieghem kreeg het op zijn heupen en was dicht bij opnieuw een mooie goal uit een vrije trap. Die poging eindigde echter op de paal.

Groningen wint in het slot

Het belofteteam van PSV had het zonder belangrijke pion Tygo Land moeilijk tegen FC Groningen. PSV-spits Ricardo Pepi keek vanaf de tribune toe hoe zijn oude ploeg domineerde tegen de jongelingen uit Eindhoven.

Op het hoofdveld van de Herdgang maakte de Noor Johan Hove in de 20ste minuut de openingstreffer voor de bezoekers. Jong PSV wist geen enkele poging op doel te lossen in de eerste helft, maar na de rust viel Dantaye Gilbert in en hij had slechts één minuut nodig om te scoren: 1-1.

Groningen viert de treffer

Groningen slaagde er desondanks in weer op voorsprong te komen via een eigen doelpunt van Mylian Jimenez.

Tegen de verhoudingen in leek Jesper Uneken in de laatste minuten van de wedstrijd een punt te redden voor Jong PSV met de 2-2. In de ultieme slotfase ging de zege toch naar Groningen door een treffer van Marvin Peersman.

Met de 2-3 overwinning houdt Groningen zicht op een terugkeer naar de eredivisie. Ook de periodetitel ligt nog binnen handbereik. FC Groningen speelt begin april een inhaalduel met FC Emmen en kan bij winst het bronzen kampioensschild in ontvangst nemen.

De Graafschap faalt tegen Ajax

De Graafschap kon thuis geen vuist maken tegen Jong Ajax. Jaydon Banel wist in de tweede helft de Amsterdammers naar een 0-1 voorsprong te schieten.

In de extra tijd werd het nog 0-2 via Nassef Chourak.