FC Twente-vrouwen winnen topper van PSV, Ajax verslaat Utrecht

FC Twente-vrouwen winnen topper van PSV

FC Twente heeft in de Eredivisie Vrouwen de topper gewonnen tegen PSV (3-1). De koploper uit Enschede behoudt daardoor een voorsprong van zes punten op nummer twee Ajax, dat met 2-0 won bij FC Utrecht.

Dat Ajax slechts twee keer scoorde, was bescheiden van de makkelijkst scorende ploeg in de Nederlandse competitie: 50 doelpunten in 17 wedstrijden. Helemaal tegen Utrecht, dat op Excelsior en Telstar na de meeste doelpunten tegen krijgt dit seizoen.

Ajax-vrouwen verslaan FC Utrecht in eredivisie

Na een klein uur spelen zag Nadine Noordam plots de bal voor haar voeten vallen en kon ze eenvoudig raak schieten in de hoek. Lotte Keukelaar, de 18-jarige rechtsbuiten van Ajax, had met een fraaie dribbel over de flank een groot aandeel in het doelpunt.

Utrecht, dat zich dapper verweerde tegen Ajax, probeerde in het resterende half uur nog wat terug te doen, maar echt grote kansen kreeg het op een poging van Eshley Bakker na niet meer.

Een minuut na de 1-0 dook Bakker, die afgelopen vijf jaar voor Ajax speelde, op voor het doel van keepster Regina van Eijk, maar haar poging werd met een snelle reflex gered.

Pas in blessuretijd werd Ajax-spits Romée Leuchter alleen voor de keeper gezet en zij rondde koeltjes af. Haar vijftiende doelpunt van het seizoen leverde de beslissende 2-0 op.

Dhont maakt verschil voor Twente

Elena Dhont was in het topduel met PSV van grote waarde voor FC Twente. De Belgische aanvalster maakte in de laatste tien minuten van de wedstrijd het verschil met twee goals.

Het betekende een persoonlijk succes voor Dhont na te hebben gerevalideerd van een maandenlange voetblessure.

Ella Peddemors zette Twente in de 28ste minuut op 1-0 door te profiteren van onoplettendheid in de PSV-defensie. Joëlle Smits maakte in de 62ste minuut gelijk voor de club uit Eindhoven.

Zege Feyenoord

De vrouwen van Feyenoord wonnen met 4-0 van PEC Zwolle door doelpunten van Romée van de Lavoir, Ella Van Kerkhoven (twee goals) en Esmee de Graaf.