Hockeysters Den Bosch kloppen SCHC in doelpuntrijke topper en zijn weer koploper

Hockeysters Den Bosch kloppen SCHC in doelpuntrijke topper

De hockeysters van Den Bosch hebben de koppositie in de hoofdklasse weer overgenomen van Amsterdam. In eigen huis werd nummer drie op de ranglijst SCHC met 4-3 verslagen.

Bij de mannen was Bloemendaal op eigen veld met 4-2 te sterk voor Rotterdam. Omdat Pinoké punten liet liggen tegen HGC (1-1), klom Bloemendaal naar de tweede plaats op de ranglijst.

Eerste speelronde na winterstop

Nadat het zaalseizoen was afgelopen en de vrouwen van SCHC de titel had veroverd, werd dit weekend de buitencompetitie weer hervat. Den Bosch ging de winterstop als koploper in.

Gisteren nam Amsterdam de koppositie voor een dag over dankzij een 3-2 zege op Tilburg. Het duel tussen Den Bosch en SCHC van zondagmiddag was een rechtstreeks duel om de koppositie.

SCHC begon sterk aan het duel. In de openingsfase kreeg de ploeg uit Bilthoven al een paar kansen en na vier minuten lag de eerste bal al in het net. Trijntje Beljaars scoorde vanuit de rebound.

Vroeg in het tweede kwart maakte Frédérique Matla gelijk, met een harde push uit een strafcorner.

Trijntje Beljaars opent de score namens SCHC

Even later zette Babs Reijnen Den Bosch op voorsprong. Ze speelde de bal onder doelvrouw Alexandra Heerbaart door. De voorsprong bleef niet lang staan, want vijf minuten voor de rust tekende Beljaars voor de 2-2.

Aan het begin van het derde kwart zette Matla Den Bosch op 3-2. Pien Sanders maakte uit een strafcorner de 4-2, waardoor Den Bosch voor het eerst een voorsprong van twee doelpunten had.

In de slotfase maakte Maud van den Heuvel de 4-3, op het moment dat Romee Joosten van Den Bosch een tijdstraf kreeg.

De mannen van Bloemendaal leidden tegen Rotterdam al na vier minuten door een doelpunt van Thierry Brinkman, die na dit seizoen na negen jaar vertrekt bij de club. De aanvoerder van Oranje gaat spelen bij Den Bosch.

Jeroen Hertzberger tekende in het tweede kwart voor de gelijkmaker, maar een paar minuten later zette Marc Miralles Bloemendaal weer op voorsprong.

Weer Brinkman

Aan het einde van het derde kwart kwam Rotterdam via Guus Jansen opnieuw op gelijke hoogte, maar in het laatste deel van de wedstrijd beslisten Brinkman en Casper van der Veen het duel in het voordeel van Bloemendaal.