Lize Kop

Keepster Kop redt Nederlandse eer in buitenlandse bekerstrijd

Doelvrouw Lize Kop heeft zaterdag met haar team Leicester City de halve finales bereikt van het Engelse bekertoernooi, de Women's FA Cup. Haar team won met 2-0 van Liverpool, waar haar Oranje-collega Shanice van de Sande speelt.

Kop keepte bij vlagen fantastisch en had meerdere spectaculaire reddingen, waaronder eentje met uitgestrekte hand, waarmee ze de gelijkmaker wist te voorkomen.

Precisiewerk en fout

Ondanks dit precisiewerk, maakte ze ook bijna een peperdure fout. Haar uitspeelbal kwam recht in de voeten van de tegenstander die meteen uithaalde. Gelukkig voor Kop belandde de bal op de lat en werd de gelijkmaker voorkomen.

Na rust maakte Leicester de 2-0, Liverpool verloor daarna kracht. Van de Sande, die na 68 minuten inviel, had in de slotfase nog een goede voorzet, maar die werd niet verzilverd. Het is voor het eerst dat Leicester het tot de halve finales schopt in het bekertoernooi.

Daniëlle van de Donk voor Olympique Lyonnais

Olympique Lyonnais, het team van Daniëlle van de Donk en Damaris Egurolla, is uitgeschakeld in het Franse bekertoernooi. In de halve finales verloor het van Fleury na strafschoppen, nadat de wedstrijd in 0-0 was geëindigd.

Dat ze met penalty's hebben verloren, lag niet aan beide Nederlanders; zowel Van de Donk als Egurolla schoten raak.

Ook Beerensteyn gestrand

Ook Lineth Beerensteyn is met haar club Juventus gestrand in de halve finales van de Coppa Italia. Fiorentina won in het heenduel al met 1-0 en won nu ook de return: 1-3. Beerensteyn viel in de 60ste minuut in en kreeg vijf minuten later een gele kaart. Ze speelde daarna een prima slotfase met gevaarlijke voorzetten, maar het mocht niet baten.

Merel van Dongen scoorde de 3-1 voor haar Mexicaanse club Monterrey, dat in de reguliere competitie met 4-1 won van Club Leon.