Almere City en FC Utrecht spelen gelijk na spectaculaire openingsfase

Bekijk de samenvatting van Almere City - FC Utrecht

Almere City en FC Utrecht hebben op zaterdagavond gelijkgespeeld in de eredivisie. Beide ploegen scoorden in het eerste kwartier, maar waren daarna niet meer trefzeker: 1-1.

Almere zal vermoedelijk het meest balen van de puntendeling. De promovendus kwam razendsnel op voorsprong en raakte in de tweede helft nog tweemaal de lat.

De stand in de eredivisie na de zaterdagavond

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Kees Rijvers schoot Almere City uit de startblokken. De Flevolanders stonden al na 144 seconden op voorsprong.

Linksbuiten Yoann Cathline dribbelde vanaf de middenlijn op, snelde langs Hidde ter Avest en rondde vanuit een moeilijke hoek kiezelhard af voor de 1-0. De Fransman tekende in de vorige speelronde ook al voor de openingstreffer van Almere.

Na de droomstart werd Almere City flink in de verdedigende stellingen gedwongen door FC Utrecht. De Domstedelingen creëerden direct na de tegentreffer enkele kansen en kwamen via Sam Lammers op gelijke hoogte. De van Rangers gehuurde spits kon van dichtbij binnentikken na een lage voorzet van Oscar Fraulo.

Het Nederlands voetbal staat stil bij het overlijden van Kees Rijvers

Hoewel Almere City in het restant van de eerste helft de betere ploeg was en misschien wel recht had op de 2-1, gingen beide ploegen met een gelijke stand rusten.

Slotoffensief Almere

In de tweede helft leek het er lang op dat de wedstrijd als een nachtkaars uit zou gaan, maar in het laatste kwartier werd thuisploeg Almere City een aantal keer gevaarlijk. Aanvaller Yann Kitala zag een acrobatische omhaal nipt mislukken, waarna Almere twee keer zeer dichtbij was.

Eerst was het Stije Resink die een fraaie vrije trap op de lat schoot, daarna raakte Cathline van afstand het aluminium.

Bekijk hieronder de reacties van Ron Jans, Alex Pastoor en doelpuntenmaker Yoann Cathline.

Nagenieten van de goal van Cathline voor Almere City: 'Erg aangenaam, een schittende goal'

FC Utrecht stelde daar weinig tegenover. Ondanks twee offensieve wissels van trainer Ron Jans, die Jens Toornstra en Marouan Azarkan bracht, kwamen de bezoekers niet verder dan enkele pogingen van afstand.

Alle goede intenties ten spijt, kwamen beide teams niet meer tot scoren en was 1-1 de einduitslag.