Vreugde bij de spelers van Willem II

Winnend Willem II profiteert van gelijkspel concurrenten ADO Den Haag en Roda JC

De topper in de eerste divisie tussen Roda JC en ADO Den Haag is vrijdagavond onbeslist geëindigd (2-2). Doordat de nummers twee en drie van de competitie gelijkspeelden, liep koploper Willem II twee punten uit.

De Tilburgers wonnen met 3-0 van FC Eindhoven.

Vermakelijke topper

Roda JC kwam in Kerkrade na een dik halfuur op voorsprong tegen ADO Den Haag door een curieuze strafschop van Walid Ould-Chikh. Zonder een aanloop te nemen schoot hij de bal achter de verbouwereerde doelman Nick Marsman, die duidelijk niet had gerekend op de lepe variant van de Roda-middenvelder.

Nog voor rust kwamen de bezoekers uit Den Haag op gelijke hoogte, toen routinier Henk Veerman een sterke individuele actie bekeken afrondde met zijn linkerbeen. Het was pas het eerste schot op doel van ADO in dit duel.

Na rust was het scoreverloop identiek. Eerst was het de thuisploeg die tot scoren kwam via een fantastisch afstandsschot van Enrique Peña Zauner in de verre kruising.

Enrique Peña viert zijn treffer voor Roda JC tegen ADO Den Haag.

Drie minuten later stond het echter alweer gelijk. Wederom was het Veerman die scoorde voor ADO, waarmee hij zijn doelpuntentotaal dit seizoen op negentien bracht.

Willem II overtuigt in Brabants onderonsje

Na twee nederlagen op rij was koploper Willem II er veel aan gelegen om weer eens te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. Dat lukte op vrijdagavond: Willem II boekte in eigen huis een zakelijke zege in de Brabantse derby tegen FC Eindhoven.

Al vroeg kwamen de Tilburgers op voorsprong door een goal van Thijs Oosting, die dit seizoen gemakkelijk scoort. De 23-jarige aanvallende middenvelder maakte zijn tiende goal van het seizoen, waarmee hij gedeeld clubtopscorer is van Willem II.

Na die vroege treffer was het Willem II dat het tempo van de wedstrijd bepaalde. Enkele minuten na rust maakte Tommy St. Jago met een knappe kopbal zijn eerste goal in vier jaar tijd.

Tommy St. Jago kopt Willem II op 2-0 tegen FC Eindhoven, zijn eerste doelpunt in vier jaar.

Een mooi persoonlijk succes voor de verdediger, die Willem II daarmee op een 2-0 voorsprong zette. Een kwartier voor tijd bepaalde supersub Jeremy Bokila de eindstand op 3-0.

FC Groningen blijft winnen

Een sterk spelend FC Groningen had weinig moeite met MVV. De Maastrichtenaren, die een busrit van ruim 300 kilometer achter de rug hadden, werden simpel met 3-0 opzij gezet.

Jeugdexponenten Romano Postema (tweemaal) en Jorg Schreuders kwamen tot scoren voor Groningen, dat dankzij deze zege blijft meedoen in de strijd om een directe promotieplek.

SC Cambuur - De Graafschap 1-2

Ook de periodetitel ligt nog voor het grijpen. FC Groningen speelt begin april een inhaalduel tegen FC Emmen en mag bij winst in deze wedstrijd het bronzen kampioensschild in ontvangst nemen.

Het goed presterende FC Dordrecht boekte thuis tegen Telstar de vierde zege op rij in de Keuken Kampioen Divisie, dankzij goals van Dylan Mbayo en Rocco Robert Shein (2-0).

Door deze goede reeks neemt Dordt momenteel de vierde plek in op de ranglijst en lijkt het zich te mogen opmaken voor de play-offs om promotie naar de eredivisie.