Wim Jonk
NOS Voetbal

FC Volendam verliest zaak bij KNVB en moet Jonk en Kohler doorbetalen tot 1 mei

FC Volendam moet tot 1 mei voldoen aan de salarisverplichtingen tegenover oud-stafleden Wim Jonk en Matthias Kohler. Dat bepaalde de arbitragecommissie van de KNVB vrijdagavond.

Concreet betekent het vonnis dat Jonk en Kohler recht hebben op nog zes bruto maandsalarissen. Daarnaast hebben ze recht op een zogenoemde transitievergoeding en mag Kohler tot 1 mei blijven wonen in de woning die hem door FC Volendam ter beschikking was gesteld.

Wel moeten ze nog bewijzen aandragen bij de commissie waaruit blijkt dat ze recht hebben op de bonussen die ze met de club overeen zouden zijn gekomen.

Wim Jonk (links) en Matthias Kohler (rechts) voor de arbitragecommissie van de KNVB in februari

Het is het volgende hoofdstuk in een roerige bestuurlijke strijd die woedt in het vissersdorp. In december werd voorzitter Jan Smit weggestuurd door de Raad van Commissarissen van FC Volendam, een beslissing die niet goed viel bij een groot deel van de technische staf. Technisch manager Wim Jonk en hoofdtrainer Matthias Kohler verklaarden zich solidair aan Smit en stapten op.

Dat Jonk en Kohler een statement ondertekenden met daarin de tekst "Wij stappen op bij FC Volendam. Wij gaan stoppen bij FC Volendam" werd door de club opgevat als een verzoek tot ontslag. Daarop werd direct gestopt met salarisbetalingen aan het tweetal. Ten onrechte, zo oordeelde de arbitragecommissie van de KNVB.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl