Elisabeth Wessels verdween in 1989
NOS Nieuws

Onderzoek naar dertig jaar vermiste Elisabeth Wessels definitief afgerond

De Nederlandse politie heeft het onderzoek van een sinds 1989 vermiste vrouw uit Nederland definitief afgerond.

De van oorsprong Duitse Elisabeth Wessels woonde in de jaren 80 in Nijmegen, waar ze zich had aangesloten bij een sekte. Eind jaren 80 verhuisde ze met die groep naar Frankrijk. Daar is ze voor het laatst gezien in 1989. Ze was toen 31.

De vermissing van Wessels bleef lang onopgelost. Wel werd het DNA van haar broers en zussen in 2013 nog vergeleken met dat van ongeïdentificeerde dode vrouwen in Frankrijk, maar dat leverde toen niets op.

Dat de zaak uiteindelijk toch werd opgelost, ligt volgens de politie voor een groot deel aan ene Bruno, die zich voor zijn YouTube-kanaal Infocrimes vaker stort op cold cases zoals deze. Hij stuitte enkele jaren geleden op een artikel over een vrouw die in 1989 dood werd gevonden in een rivierbedding bij Verdun.

Omdat de Franse politie niet wist wie ze was, werd ze begraven in een anoniem graf. Bruno legde een link met de vermiste vrouw uit Nederland en wendde zich in 2022 tot de Nederlandse politie. Vervolgonderzoek door het coldcaseteam leverde uiteindelijk een match op.

Daarna is nog geprobeerd te achterhalen hoe Wessels om het leven is gekomen. Dat is niet gelukt. Het onderzoek is deze week nu definitief afgesloten.

Bruno in Nederland

Youtuber Bruno was deze week in Ede voor een ontmoeting met het Nederlandse coldcaseteam. Daar werd waardering uitgesproken voor zijn inzet.

"We zijn erg dankbaar dat de familie van Elisabeth Wessels na al die jaren antwoorden heeft gekregen", zegt Miranda Baas van de politie. "Al realiseren we ons ook dat veel vragen nooit beantwoord kunnen worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl