NOS Nieuws

Vrouwen lastiggevallen in centrum Leiden, ook aangifte van verkrachting

In het centrum van Leiden zijn de afgelopen week meerdere vrouwen lastiggevallen of aangerand. De politie kreeg daarover meerdere meldingen. In één van de gevallen is inmiddels duidelijk dat het om een verkrachting gaat.

Een jonge vrouw werd in de nacht van woensdag op donderdag op straat aangesproken door een onbekende man, die haar volgens de politie vervolgens verkrachtte. De man ging ervandoor en is nog altijd spoorloos.

De politie ontving naast deze aangifte nog meer meldingen van vrouwen dat ze op straat zijn aangerand of zijn lastiggevallen. Op basis van deze verklaringen lijkt het volgens de politie niet in alle gevallen te gaan om dezelfde dader.

Voorzichtig

De meldingen hebben veel impact op studenten in Leiden, zegt Studenten voor Leiden, een partij in de gemeenteraad. "Het leeft heel erg onder studenten, er worden veel berichtjes gestuurd om op elkaar te letten. Omdat het zo veel incidenten zijn en zo kort achter elkaar leeft het heel erg", zegt raadslid Elianne Wijnands.

Studentenverenigingen communiceren naar hun leden om extra voorzichtig te zijn. "Ze zeggen dat leden niet alleen naar huis moeten gaan en op elkaar moeten letten. Eigenlijk zou dat niet moeten en moet je hier veilig over straat kunnen. Nu ligt de verantwoordelijkheid bij de studenten zelf en dat is erg jammer." De studentenpartij ziet graag dat er meer agenten gaan surveilleren op straat.

Extra alert

De politie vraagt vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt in het centrum van Leiden om zich te melden. Die oproep gaat ook uit naar mensen die iets verdachts hebben gezien. Agenten zijn op straat extra alert, zegt de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl