Almere City heerst voor rust, maar ziet Heracles in tweede helft terugkomen

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - Almere City FC

Almere City FC heeft in de eredivisie na een sterke eerste helft met een 0-2 voorsprong bij Heracles Almelo alsnog punten verspeeld: 2-2. De bezoekers speelden het laatste half uur met tien man.

Heracles had in november vorig jaar nog met 0-5 gewonnen in Almere, maar moest in de eerste helft in Almelo zijn meerdere erkennen in de ploeg van coach Alex Pastoor. De bezoekers creëerden met aanvallend spel meerdere kansen.

Cathline opent score

De eerste goal viel in de 19de minuut. Yoann Cathline rondde koel af na een prima kaats van Thomas Robinet, die zelf vanaf de penaltystip voor de 0-2 tekende na een charge van Ruben Roosken op Kornelius Hansen.

• NOS
    Yoann Cathline
    Rood voor Robinet
    Thomas Robinet benut de strafschop

Almere leek simpel te gaan winnen, maar na rust had de wedstrijd een ander gezicht. Al snel kreeg de thuisploeg een strafschop na een handsbal van Sherel Floranus. Jizz Hornkamp schoot de strafschop binnen en bracht de spanning terug.

Rood Robinet

Nadat Heracles-verdediger Kelvin Leerdam bij een luchtduel hard in het gezicht werd geraakt door Robinet, kreeg de spits rood en moest Almere het laatste half uur met tien man verder. Met een prachtig geplaatst schot zorgde Ajdin Hrustic in de 65ste minuut voor de gelijkmaker.

Het wachten was op de genadeklap voor Almere City, maar die viel niet. Thomas Bruns raakte de kruising en in de laatste minuut van de blessuretijd ging een volley van invaller Mario Engels rakelings naast.

Bekijk hieronder de reacties van Heracles-trainer Erwin van de Looi en Almere City-coach Alex Pastoor: