NOS VoetbalAangepast

Ajax-vrouwen verslaan Twente en pakken laatste strohalm in titelstrijd

Ajax-vrouwen brengen Twente eerste nederlaag toe in eredivisie

Ajax heeft in de Eredivisie Vrouwen de topper bij het tot vanmiddag nog ongeslagen FC Twente met 0-3 gewonnen. Door de zege in Enschede is het gat tussen de twee topploegen in Nederland verkleind tot zes punten met nog zes wedstrijden te gaan.

Romée Leuchter, Nadine Noordam en Jonna van de Velde tekenden voor de Amsterdamse treffers.

Later op de dag speelden AZ en FC Utrecht met 0-0 gelijk tegen elkaar en won Telstar thuis met 2-1 van sc Heerenveen.

Na tien minuten was er bij Twente-Ajax een gevaarlijke kopbal van Caitlin Dijkstra, maar Ajax-keepster Regina van Eijk wist de bal met behulp van de lat uit het doel te houden. Daarna waren er voor beide ploegen gevaarlijk momenten, waarbij de meeste mogelijkheden voor Twente waren.

Het mocht dan ook verrassend genoemd worden dat Ajax op voorsprong kwam. Isa Kardinaal verstuurde een fraai lange pass op Romée Leuchter, die met haar veertiende goal voor een 0-1 voorsprong zorgde voor de Amsterdammers.

Ajax comfortabel

Daarna zette Twente opnieuw aan, maar het was opnieuw de ploeg van coach Suzanne Bakker die scoorde. Nadine Noordam tekende voor de 0-2. Ze kon een rebound die keepster Daniëlle de Jong moest laten op een kopbal van Leuchter eenvoudig binnen tikken en zorgde zo voor een comfortabele voorsprong.

Meteen na rust was Twente dicht bij de aansluitingstreffer. De Amerikaanse Taylor Ziemer kon een voorzet van Marisa Olislagers vrij inkoppen, maar schampte de bal in plaats van vol te koppen. In de 67ste minuut was er opnieuw een reuzenkans voor Twente, maar Ziemer schoot veel te zwak in.

De bevrijdende 3-0 wordt gevierd

Aan de andere kant was Leuchter dicht bij 0-3, maar de topscorer van Ajax stuitte op een voet van keepster De Jong. Niet veel later werd het alsnog 0-3. Invaller Lotte Keukelaar legde de bal breed op Jonna van de Velde en die rondde beheerst af en besliste het duel.

Voor Twente wacht volgende week een competitiewedstrijd thuis tegen de nummer drie van de ranglijst, PSV. Ajax neemt het op tegen middenmoter FC Utrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl