Een balende Patrick Joosten (Willem II)

Eerste divisie-koploper Willem II verliest bij Emmen, ook puntenverlies voor Roda

De topploegen in de eerste divisie hebben een lastige avond achter de rug. Koploper Willem II ging onderuit op bezoek bij FC Emmen (0-2). Nummer twee Roda JC kwam op bezoek bij Telstar niet verder dan 1-1. ADO Den Haag, de nummer drie, won wel, maar met moeite. Thuis werd Jong Ajax met 2-1 verslagen.

Ook FC Dordrecht en De Graafschap profiteerden van het puntenverlies van de top twee met overwinningen op respectievelijk MVV (1-3) en TOP Oss (2-1). Al heeft Dordrecht de punten officieel nog niet binnen. De wedstrijd werd in 92ste minuut gestaakt vanwege een medisch noodgeval op de tribune.

Willem II leed vorige week ook al een nederlaag. Toen werd er verloren van Roda JC (2-3).

FC Groningen, dat donderdag in de halve finale van de beker werd uitgeschakeld door Feyenoord, gaat maandagavond op bezoek bij FC Den Bosch en kan dan ook weer aansluiting vinden bij de top.

Stand eerste divisie

Willem II kwam in de 21ste minuut op achterstand. Vicente Besuijen profiteerde van geklungel in de Tilburgse verdediging. Enkele minuten later werd de wedstrijd stilgelegd omdat supporters van Emmen vuurwerk afstaken en de daarbij ontstane rook over het veld trok.

Na een korte onderbreking kreeg Willem II meerdere kansen, maar het was Emmen dat tot scoren kwam. Bradly van Hoeven schoof de bal binnen. Opnieuw zag de defensie van de koploper er niet goed uit.

Gelijkspel Roda JC

Youssef El Kachati zette Telstar na een kwartier op voorsprong tegen Roda JC. Hij tikte een rebound binnen. Het dappere Telstar bleef van zich afbijten. Toch kwam Roda in de 50ste minuut op gelijke hoogte. Vaclav Sejk tikte binnen na een corner die niet goed werd weggewerkt.

Telstar liet het er niet bij zitten en was na de tegentreffer meerdere keren gevaarlijk. Het bleef uiteindelijk bij 1-1.

Alle uitslagen eerste divisie

MVV Maastricht - FC Dordrecht 1-3 (in de 92ste minuut gestaakt vanwege medisch noodgeval op tribune)
Jong PSV - SC Cambuur Maandag 20.00 uur

ADO incasseerde tegen Jong Ajax na 25 minuten een tegentreffer. Kian Fitz-Jim, die in de winter tijdens een verhuurperiode aan Excelsior werd teruggehaald door Ajax, schoot de bal van afstand in de hoek. Hij had alle tijd om te schieten.

Vier minuten voor de pauze tekende verdediger Timothy Derijck voor de gelijkmaker. Hij kopte raak uit een corner. In de 61ste minuut kwam ADO op voorsprong, wederom door een kopbal. Spits Alex Schalk knikte bij de tweede paal raak uit een voorzet.

De problemen voor ADO waren door de goals niet weg. De ploeg van Darije Kalezic had het heel moeilijk met de jongelingen uit Amsterdam die veel kansen creëerden. Deze werden niet benut, waardoor ADO drie punten pakte.