Simon Tahamata op De Toekomst
NOS Voetbal

Clubicoon Tahamata trekt na vijftien jaar op De Toekomst deur dicht bij Ajax

Clubicoon Simon Tahamata vertrekt per 1 maart na vijftien jaar als jeugdtrainer bij Ajax. De oud-aanvaller gaat in Berlijn aan de slag binnen een zelf opgezette voetbalacademie.

Tahamata kent een lange carrière bij Ajax. Hij was eerst tussen 1976 en 1980 speler van de Amsterdamse club. Daarin werd hij drie keer landskampioen en won hij één keer de beker.

1977: Simon Tahamata in actie voor Ajax

Na zijn voetballoopbaan begon hij als jeugdtrainer op trainingscomplex De Toekomst. Tussen 2004 en 2009 was hij actief in Amsterdam voor hij naar het Saoudische Al-Ahli vertrok om daar dezelfde functie te bekleden.

In 2014 maakte Tahamata zijn comeback bij Ajax als techniektrainer bij de jeugd, die functie heeft hij tien jaar bekleed.

'Het is mijn thuis'

Op de clubsite van Ajax geeft Tahamata uitleg waarom. "In Berlijn ga ik een voetbalacademie oprichten, zodat ook daar jonge spelers hun droom om profvoetballer te worden, kunnen laten uitkomen. We gaan hetzelfde doen als wat ik hier doe, dat is precies mijn ding."

De oud-aanvaller zegt Ajax te gaan missen. "Ik kwam hier op mijn vijftiende binnen en het is mijn thuis. Ik heb mijn hart en ziel in de club gestopt. Het is geweldig om de jongens te hebben zien groeien, niet alleen in hun spel, maar ook in de ontwikkeling. Ik ga alles missen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl