NOS Nieuws

Tbs-kliniek ontslaat medewerker die buiten werktijd op kamer patiënt was

Het forensisch psychiatrisch centrum Van Der Hoeven in Utrecht heeft een medewerker op staande voet ontslagen. De medewerker was buiten werktijd op de kamer van een patiënt aangetroffen. "Dat is in strijd is met ons integriteitsbeleid, en schaadt het vertrouwen van collega's en patiënten", schrijft de kliniek. Wat de medewerker op de kamer van de patiënt aan het doen was, is niet bekend.

Volgens Van der Hoeven is er een extern onderzoek gestart en zijn de verschillende inspecties en justitie op de hoogte gebracht.

Medewerkers en patiënten brengen veel tijd met elkaar door, maar de professionele grens mag volgens de kliniek nooit worden overschreden. "Als iemand die grens wel overschrijdt, wordt het vertrouwen geschaad en is er geen sprake meer van een professionele behandel- en werkrelatie", schijft de tbs-kliniek.

In 2012 werd een medewerkster van dezelfde kliniek veroordeeld voor het helpen ontsnappen van een patiënt. Zij werd veroordeeld tot 240 uur taakstraf en 4 maanden voorwaardelijke celstraf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl