Het station van Purmerend is afgezet
NOS NieuwsAangepast

Politie pakt 16-jarige verdachte op na dodelijke schietpartij Purmerend

De politie heeft een 16-jarige jongen uit Purmerend opgepakt voor de dodelijke schietpartij bij het treinstation van Purmerend. Hij werd gisteren aangehouden en mag op dit moment alleen met zijn advocaat contact hebben. Waar de jongen werd aangehouden, wil de politie niet zeggen.

Bij de schietpartij raakte een 19-jarige man uit Purmerend zwaargewond. Hij overleed die nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een man van eveneens 19 jaar raakte zwaargewond. Hij ligt nog in het ziekenhuis.

De politie meldt "vanwege geheimhoudingsplicht over medische gegevens" niet wat zijn verwondingen zijn. Ook over de toedracht van het ongeval wil de politie nog niets kwijt. "Het onderzoek loopt nog", meldt een woordvoerder aan de NOS.

Na de schietpartij werd het treinverkeer tijdelijk stilgelegd vanwege het politieonderzoek. Er werd in de omgeving onder meer met speurhonden gezocht en met een politiehelikopter.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en roept mensen die beelden hebben van in de buurt van het treinstation op zich te melden. Van de overleden man circuleren beelden op internet. De politie roept op deze online niet te verspreiden uit respect voor de nabestaanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl