Bestrijding van de brand in Kloetinge
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS NieuwsAangepast

Gewonde en mogelijk asbest vrij bij brand in woonwijk Kloetinge

Bij een felle brand in een kleine loods middenin een woonwijk in het Zeeuwse dorp Kloetinge is zeer waarschijnlijk asbest vrijgekomen. De gemeente onderzoekt nu of dat het geval is. De eigenaar van de loods raakte lichtgewond bij de brand, de loos brandde uit.

De brand in de loods ontstond iets na 06.00 uur, aldus de veiligheidsregio. In de loods aan het Westeinde zaten verschillende bedrijven. In het dak zat vermoedelijk asbesthoudend materiaal.

"Een gespecialiseerd bedrijf gaat zo snel mogelijk de aanwezigheid van asbesthoudend materiaal in de omgeving onderzoeken", laat de gemeente weten in een bewonersbrief. Omwonenden kunnen wel naar buiten, maar het wordt aangeraden om ramen en deuren verder dicht te houden en niets op te pakken in tuinen of op straat.

Ontvetter vat vlam

De loods was eigendom van Teunis van Nes, die er een radiateurenbedrijf had. Hij vermoedt dat ontvetter in de buurt van een kachel vlam heeft gevat.

"Ik zat op kantoor en opeens ging het licht uit", vertelt hij bij Omroep Zeeland. Hij wist de eerste vlammen nog te blussen met een waterslang. "Toen hoorde ik boven lawaai en ben ik naar boven gegaan om te kijken wat er aan de hand was. En toen was daar nog steeds brand", aldus Van Nes.

Bij de vlucht uit het pand liep hij een hoofdwond op. Van Nes werd naar het ziekenhuis gebracht, maar keerde al snel weer terug om te kijken of wat er nog iets te redden was. Daar ziet het niet naar uit; de loods moet als verloren worden beschouwd.

Bekijk hier de beelden van de brand:

Brand met mogelijk asbest in woonwijk Kloetinge

Advertentie via Ster.nl