Gabriel Martinelli viert zijn 2-1 voor Arsenal in de topper tegen Liverpool

Arsenal klopt Liverpool en nadert koploper tot op twee punten, ook United wint

Arsenal heeft ervoor gezorgd dat de spanning om het kampioenschap in de Premier League hoog blijft. De nummer twee van de ranglijst versloeg koploper Liverpool met 3-1 in Londen en naderde de lijstaanvoerder tot op twee punten.

Het betekende de tweede nederlaag van het seizoen voor Liverpool, dat met Oranje-internationals Virgil van Dijk en Cody Gakpo aan de aftrap in het Emirates Stadium verscheen.

Arsenal was voor rust het betere team en kwam na veertien minuten op 1-0. Bukayo Saka benutte een rebound, nadat Kai Havertz de bal niet langs doelman Alisson had gekregen.

Daarvoor had Gakpo voorlangs geschoten na een pass van Alexis Mac Allister. De 1-1 voor Liverpool was een ongelukkig eigen doelpunt van verdediger Gabriel Magalhães, die de bal in de kluts niet meer onder controle kreeg.

Liverpool begon na rust sterk, maar een fout van Alisson leidde tot de 2-1 voor Arsenal. De Braziliaanse doelman zat mis bij een lange bal en Gabriel Martinelli profiteerde. Leandro Trossard knalde via Van Dijks voet de 3-1 binnen.

United wint en klimt naar zesde plaats

Manchester United nam in de Premier League de zesde plek over van West Ham United. De ploeg van trainer Erik ten Hag won op Old Trafford de onderlinge wedstrijd met 3-0.

Rasmus Hojlund en Harry Maguire vieren de 1-0 voor Manchester United tegen West Ham

Tegenvaller voor United was het uitvallen van verdediger Lisandro Martínez na 71 minuten. De Argentijn greep na een duel met Vladimír Coufal naar zijn rechterknie en moest zich even later laten vervangen. De oud-speler van Ajax miste eerder door een voetblessure al een groot deel van het seizoen.

Een treffer van de Deense aanvaller Rasmus Højlund en twee goals van de in Spanje geboren Argentijn Alejandro Garnacho maakten het verschil voor de ploeg van Ten Hag.