NOS Voetbal

Stam keert terug op oude nest en wordt hoofdtrainer bij amateurs DOS Kampen

Voormalig eredivisietrainer en oud-Oranje-international Jaap Stam wordt hoofdtrainer bij zijn oude amateurclub v.v. DOS Kampen, in de tweede klasse zaterdag. De ex-trainer van Feyenoord en PEC Zwolle maakt hiermee een opvallende transfer naar de luwte, na een heel voetballeven op de hoogste podia te zijn uitgekomen.

De 51-jarige Stam zit al een paar jaar zonder club sinds zijn vertrek bij FC Cincinnati in 2021.

De in Kampen geboren oefenmeester vertelde in oktober vorig jaar dat hij graag wil terugkeren langs de lijn. Nu lukt dat dus bij zijn oude liefde DOS, Door Oefening Sterk.

'DOS is enige amateurclub waar ik ja tegen zeg'

"Ik vind het fantastisch om terug te keren bij de club waar ik ooit begonnen ben. Afgelopen jaar heb ik op de achtergrond al geholpen met het opzetten van de jeugdopleiding en toen kwam het verzoek of ik een grotere rol wilde bekleden als hoofdtrainer", aldus Stam.

Stam heeft zin in zijn nieuwe klus. "Ik kijk ernaar uit om mijn oude club verder te helpen in het ontwikkelen van de jeugd en het eerste elftal. Dat is ook de reden dat ik deze uitdaging aanga. DOS is de enige amateurvereniging waar ik ja tegen zeg."

Schat aan ervaring

De voormalig Champions League-winnaar (1999 met Manchester United) brengt de club een schat aan ervaring en voetbalkennis. Stam was niet alleen trainer op het hoogste niveau, maar wordt gezien als een van de beste centrale verdedigers die Nederland ooit heeft gekend.

In die rol kwam hij na PSV in de top van Europa terecht. Zo speelde de 67-voudig international voor Manchester United, Lazio en AC Milan.

Stam is op dit moment ook analist bij ViaPlay. Dat werk blijft hij combineren met het werk als hoofdtrainer bij DOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl