Onderzoek op de plek van de aanval
NOS Nieuws

Verdachte van aanval met bijtende stof Londen eerder veroordeeld voor zedendelict

De verdachte van de aanval met een bijtende stof in Londen, woensdagavond in Londen, is in 2018 veroordeeld voor een zedendelict. Dat meldt de BBC. Naar de 35-jarige Abdul Shakoor Ezedi wordt nog steeds gezocht.

Bij de aanval woensdagavond in de wijk Clapham Common raakten twaalf mensen gewond. Een moeder (31) en dochter (3) raakten mogelijk verminkt, ook de 8-jarige dochter van de vrouw liep verwondingen op. De dader probeerde in een auto te ontkomen, maar crashte tegen een stilstaande auto en sloeg vervolgens te voet op de vlucht.

De politie vermoedt dat de man een bekende is van de drie slachtoffers, maar weet nog niet precies wat hun relatie is tot elkaar. Ook zijn motief is nog onbekend. Onder de overige gewonden zijn vier omstanders die te hulp kwamen, van wie er drie naar het ziekenhuis moesten. De andere vijf gewonden zijn politieagenten die na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis mochten.

Nog niet gepakt

De verdachte werd voor het laatst gezien bij een tankstation in Noord-Londen, zo'n 9 kilometer van de plek van de aanval. Op een foto die de Londense politie deelde met het publiek is te zien dat hij ernstig gewond is aan zijn gezicht.

Ezedi werd voor het zedenmisdrijf veroordeeld tot een taakstraf, die hij in 2020 voltooide. Sindsdien stond hij niet meer onder toezicht van de reclassering.

Ezedi zou in 2016 vanuit Afghanistan in een vrachtwagen naar het Verenigd Koninkrijk zijn gekomen. Volgens de BBC kreeg hij in 2021 of 2022 een verblijfsvergunning. Zijn asielaanvraag werd tot twee keer toe geweigerd. De derde aanvraag werd goedgekeurd, nadat hij had gezegd te zijn bekeerd tot het christendom.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl