In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Drietal gepakt voor stelen van honderden waterkranen op campings

De politie heeft twee mannen en een vrouw opgepakt die worden verdacht van het stelen van honderden waterkranen op campings in de gemeente Epe (Gelderland).

Eigenaar Bart Looijen van camping De Helfterkamp in Vaassen zegt tegen Omroep Gelderland dat er naar schatting 150 kranen van zijn camping zijn meegenomen. Toen hij contact opnam met campingeigenaren in de buurt bleken ook daar kranen te zijn verdwenen. Volgens de omroep zijn ze waarschijnlijk gestolen vanwege het koper in de kranen.

Camping De Wildhoeve in het dorpje Emst mist 250 stuks. "Langer geleden werden we vaker bestolen en sindsdien haalden we de kranen elk jaar eraf. Dat was nu één keer niet gedaan", zegt een medewerker.

De verdachten zijn een 21-jarige vrouw en een 38-jarige man uit Epe, en een 42-jarige man zonder vast woonadres. Een deel van de kranen werd bij een van hen thuis teruggevonden. Inmiddels is het drietal weer op vrije voeten, in afwachting van de rechtszaak.

Niet verzekerd

"De verdachten hadden een aantal van onze kranen in bezit. Die herken ik uit duizenden", zegt campingeigenaar Looijen. "Maar ik mocht ze niet houden van de politie. De kranen zaten verpakt in plastic en dienen als bewijs voor de rechtszaak. Daarom moeten er nieuwe worden gekocht. In maart staan de campinggasten weer voor de deur. Dan heb ik de kranen nodig."

Looijen schat de schade op 6000 tot 8000 euro. "De verzekering vergoedt het niet. Wel als de kranen vastzitten aan een gebouw, maar deze stonden los. Nu hebben we ook maar beveiligingscamera's aangeschaft."

Advertentie via Ster.nl