Conor Bradley controleert de bal sierlijk

Jonge back loodst Liverpool naar zege, Haaland maakt rentree bij winnend City

De Engelse topclubs die woensdagavond in actie kwamen, hebben geen misstap begaan. Hierdoor blijft de Premier League bol staan van de spanning.

Koploper Liverpool boekte thuis een 4-1 zege op Chelsea, Manchester City heeft de tweede plek veroverd door een 3-1 thuiszege op Burnley en de nieuwe nummer vier Tottenham Hotspur bond Brentford aan de zegekar (3-2).

Liverpool blijft koploper en heeft nu een voorsprong van vijf punten op City, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Tottenham stijgt dus een plekje. Nummer drie Arsenal boekte gisteren al een overwinning bij Nottingham Forest (1-2).

Stand Premier League

Conor Bradley was in het met 4-1 gewonnen duel op Anfield de verrassende uitblinker bij Liverpool. De 20-jarige rechtsback speelde pas z'n tweede competitieduel, maar had een dijk van een avond.

Hij bereidde de 1-0 van Diogo Jota en de 3-0 van Dominik Szoboszlai voor en maakte met een streep in de verre hoek de 2-0. Tussendoor pakte hij ook nog de ene na de andere bal af van de opponent.

Bradley wordt geknuffeld door coach Klopp

Darwin Núñez verging het minder: hij schoot een penalty op de paal en kopte op de lat. Chelsea kwam er niet aan te pas, maar deed nog wel iets terug via Christopher Nkunku. De Fransman speelde zich erg knap vrij en scoorde. Luis Diaz maakte er nog 4-1 van.

Rentree Haaland

Bij City maakte spits Erling Haaland na twee maanden blessureleed zijn rentree en Nathan Aké speelde negentig minuten mee. Dit gold ook voor Micky van de Ven bij Tottenham Hotspur.

City stond na 22 minuten al met 2-0 voor. Julian Álvarez maakte beide doelpunten. Vlak na rust maakte Rodri de 3-0. Ameen Al-Dakhil deed in de blessuretijd nog wat terug namens Burnley, de ploeg van voormalig City-captain Vincent Kompany.

Tottenham kwam in de vijftiende minuut op achterstand door Neal Maupay. In de eerste tien minuten na rust draaide Tottenham de score om door doelpunten van Destiny Udogie, Brennan Johnson en Richarlison. Ivan Toney maakte de wedstrijd tien minuten later weer spannend (3-2), maar Brentford kon geen punt meer uit het vuur slepen.