Willem II-speler Rúnar Thór Sigurgeirsson (links) krijgt de felicitaties na zijn 1-1

Weer puntenverlies koploper Willem II tegen beloftenteam: remise bij Jong PSV

Koploper Willem II heeft op de valreep een pijnlijke nederlaag in de Keuken Kampioen Divisie kunnen voorkomen. Op bezoek bij Jong PSV, de ploeg met de meeste tegendoelpunten in de eerste divisie, wist het lang niet tot scoren te komen. Pas in de 87ste minuut kwamen de Tilburgers op gelijke hoogte op de Herdgang: 1-1.

Dat was goed nieuws voor Roda JC, dat vrijdag tegen Jong FC Utrecht op 0-0 bleef steken, ADO Den Haag en De Graafschap, de achtervolgers van Willem II die evenwel nog tegen een gaatje van zes tot acht punten aankijken.

Na een klein kwartier kreeg Michael de Leeuw twee dotten van kansen om de score te openen, maar de eerste schoot hij tegen doelman Niek Schiks op en de tweede belandde in het zijnet. In de tegenstoot schoot Jevon Simons in de rebound tegen verdediger Erik Schouten op.

Pech

Simons had weer een kwartier later ronduit pech toen zijn indraaiende schot de verre paal trof. Het illustreerde wel dat Jong PSV bepaald niet onderdeed voor de koploper.

Dat beeld veranderde niet na rust. Integendeel, halverwege de tweede helft kwamen de Eindhovense jonkies op voorsprong via Isaac Babadi. De 18-jarige middenvelder - wiens aflopende contract PSV graag wil verlengen maar hij lijkt zelf andere plannen te hebben - kreeg de bal terug van de naar links uitgeweken Koen Jansen en tikte simpel binnen: 1-0.

Isaac Babadi

Willem II, dat anderhalve week geleden ook al niet van Jong Ajax had weten te winnen (1-1), liet het er niet bij zitten. Zo kon Jesse Bosch door een knappe verdedigende actie van invaller Emmanuel van de Blaak maar net van scoren worden afgehouden.

De gelijkmaker viel kort voor tijd alsnog. Schiks kreeg een hoog afstandsschot van Ringo Meerveld niet onder controle, waarna linksachter Rúnar Thór Sigurgeirsson meedogenloos toesloeg. De doelman maakte zijn fout in de extra tijd goed met een redding op een schot van dichtbij van Max de Waal.

TOP wint weer

TOP Oss boekte een verrassende 2-1 zege bij SC Cambuur. Remco Balk zette de thuisploeg een kwartier voor tijd op voorsprong, maar Arthur Allemeersch en Roshon van Eijma bezorgden de Brabanders de tweede overwinning op rij. Daardoor werd bovendien de laatste plaats overgedaan aan Telstar.