Lautaro Martínez

Inter koploper na moeizame zege, doelpuntenmachine Martínez doet het weer

Internazionale heeft de koppositie in de Serie A veroverd. Op bezoek bij Fiorentina werd er een zuinige 0-1 overwinning geboekt.

Stefan de Vrij speelde de hele wedstrijd mee bij Inter. Denzel Dumfries viel een halfuur voor tijd in. Davy Klaassen bleef negentig minuten lang op de bank zitten.

Juventus, de nieuwe nummer twee in Italië, speelde gisteren in eigen huis gelijk tegen Empoli (1-1). Daardoor heeft Inter nu een punt voorsprong op Juventus. De club uit Milaan heeft ook nog eens wedstrijd minder gespeeld dan de concurrent uit Turijn.

Inter kwam na een klein kwartier op voorsprong door Lautaro Martínez. De Argentijnse topscorer van de Serie A kopte raak uit een corner. Hij maakte zijn negentiende goal in evenzoveel wedstrijden.

In de tweede helft kreeg Fiorentina een uitgelezen kans om de gelijkmaker te maken. Nicolás González miste echter een penalty. Doordat Fiorentina verder het vijandelijke doel ook te weinig aan het bestoken was, kon Inter winnen zonder dat het groots speelde.