NOS Voetbal

Martens bezorgt vrouwen PSG met late treffer zege in beker

Drie dagen na de 3-1 zege op Ajax heeft PSG opnieuw een overwinning geboekt. Lieke Martens maakte in de bekerwedstrijd tegen Saint-Étienne kort voor tijd de winnende treffer: 2-1. PSG is door naar de kwartfinales.

PSG nam de leiding dankzij een doelpunt van Marie-Antoinette Katoto, die in het Champions League-duel met Ajax tweemaal trefzeker was. Vervolgens werd het nog spannend na een fout van keeper Constance Picaud, wat de gelijkmaker van Amandine Pierre-Louis opleverde.

Pas in de 88ste minuut viel de beslissing. Een fraaie omhaal van Sandy Baltimore kon nog net gekeerd worden door de doelvrouw van Saint-Etienne, waarna Martens de bal in een leeg doel voor het intikken had.

Martens moest het tegen Ajax nog doen met een korte invalbeurt, vandaag speelde ze wel de hele wedstrijd. Jackie Groenen kwam niet in actie.

Dinsdag spelen de vrouwen van PSG de laatste groepswedstrijd in de Champions League tegen Bayern München. Tegelijkertijd speelt Ajax tegen AS Roma. De koploper van de Serie A won vandaag met 2-0 van Sampdoria. Ajax kwam zelf niet verder dan 1-1 tegen Fortuna Sittard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl