NOS Nieuws

Herder Italië vrij na 33 jaar onterechte gevangenschap

In Italië is een voormalige herder na 33 jaar vrijgelaten uit de gevangenis, waar hij onterecht zat voor een drievoudige moord, meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Een hof van beroep in Rome vernietigde het vonnis van een levenslange gevangenisstraf met de verklaring dat "de herder de misdaad niet had gepleegd". "Voor mij is dit het einde van een nachtmerrie", zei de 58-jarige Beniamino Zuncheddu na afloop van de zaak.

De man zat sinds 1991 in de cel voor het doodschieten van een schapenboer, zijn zoon en een andere herder in de bergen van het eiland Sardinië. Een vierde persoon raakte zwaargewond.

Er zou een langslepende ruzie tussen twee families die schapen fokken en beheren aan vooraf zijn gegaan. Daarbij zijn vee en honden gedood.

Zuncheddu werd destijds veroordeeld op basis van de getuigenverklaring van de gewonde man. De verdachte zei bij zijn aanhouding al meteen dat hij onschuldig was.

De getuige verklaarde direct al dat hij de verdachte niet had herkend omdat die een sok over zijn hoofd had getrokken. Onder druk van de politie paste hij zijn verklaring aan en beschuldigde Zuncheddu van het bloedbad. De politie had de man een foto van Zucheddu getoond en daarbij gezegd dat hij de moordenaar was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl