De brand bij de loods in Harlingen
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS NieuwsAangepast

Twee gewonden bij grote brand bij havenbedrijf in Harlingen

Bij een havenbedrijf in Harlingen heeft een zeer grote brand gewoed in een loods. Twee mensen zijn gewond geraakt.

De uitslaande brand brak vanmiddag uit aan de Korte Lijnbaan. De twee mensen die gewond zijn geraakt, zijn ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe ze gewond zijn geraakt. Medewerkers van het havenbedrijf zijn elders op het terrein opgevangen.

Inmiddels is de brand onder controle. Het nablussen zal naar verwachting uren, zo niet de hele nacht duren, denkt de veiligheidsregio.

Er is nog altijd sprake van rookontwikkeling, daarom blijft het NL-Alert dat vanmiddag is verstuurd nog van kracht. De veiligheidsregio roept mensen op om niet in de rook te gaan staan. Mensen die in de buurt wonen of werken, wordt aangeraden om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Bij de brand kwam veel rook vrij:

Grote rookwolken boven havengebied in Harlingen

De rook trekt in de richting van de nabijgelegen dorpen Wijnaldum, Pietersbierum en Sexbierum. Het advies om uit de rook te blijven geldt daarom ook voor alle mensen die daar wonen.

De brandweer was met groot materieel uitgerukt om de brand te bestrijden. Volgens Omrop Fryslân waren eenheden uit de hele provincie opgeroepen om mee te helpen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk.

Advertentie via Ster.nl