NOS Voetbal

Heracles en Volendam schieten weinig op met gelijkspel in Almelo

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo-FC Volendam

Het duel in de onderste krochten van de eredivisie tussen Heracles Almelo en FC Volendam heeft het zonder winnaar moeten doen. Na dik negentig minuten prijkte er een 1-1 stand op het scorebord. En daar schoten beide ploegen eigenlijk weinig mee op.

Heracles was de winterstop uitgekomen met een welkome zege bij concurrent RKC die de Almeloërs na een serie van zes nederlagen in zeven competitieduels onderin enige lucht verschafte. Hekkensluiter Volendam daarentegen zag de zorgen juist toenemen door de 1-0 thuisnederlaag tegen Almere City.

Zeefuik scoort

Jordy Bruin, terug in Nederland na een kortstondig voetbalavontuur in Libanon, had zijn debuut voor Heracles onvergetelijk kunnen maken als hij zijn kans in de derde minuut had verzilverd.

Kort daarop liet Volendammer Lequincio Zeefuik zich gelden. Hij dwong met een afstandsschot een hoekschop af, die Bilal Ould-Chikh vervolgens precies op het hoofd van de 19-jarige spits legde: 0-1.

Lequincio Zeefuik kopt de 0-1 binnen

Een ideaal begin voor de gasten, die zich met de voorsprong op zak konden terugtrekken in de verdedigende stellingen. Die aanpak had in december op bezoek bij sc Heerenveen volop geloond (2-1 winst) en zelfs Feyenoord in de De Kuip in verlegenheid gebracht (late 3-1 zege voor de Rotterdammers).

Heracles vond nauwelijks openingen in de oranje muur. Een uithaal van Jannes Wieckhoff belandde tegen een Volendams been en de uithaal vlak voor rust van Bruin werd gekeerd door doelman Mio Backhaus.

Wissels

Met twee wissels probeerde coach Erwin van de Looi het tij te keren voor Heracles en het moet gezegd: Jizz Hornkamp, die door een in de eerste competitiewedstrijd opgelopen enkelblessure de eerste helft van het seizoen had moeten missen, liet zich al snel zien. Eerst door binnen luttele seconden geel te pakken, maar daarna ook door dreigend voor het Volendamse doel op te duiken.

Heracles Almelo-coach Erwin van de Looi spoort zijn ploeg aan

En daar bleef het niet bij. Heracles, dat meer mensen liet doorschuiven, wist halverwege de tweede helft de bal eindelijk een keer over de vijandelijke defensie te tillen, waarna de voorzet van Ruben Roosken door Hornkamp binnengegleden werd: 1-1.

De gelijkmaker leidde tot een offensief van de thuisploeg. Backhaus hield Mario Engels en - in de rebound - Brian De Keersmaecker van scoren af, terwijl Sven Sonnenberg over kopte. Tussendoor bleek aan de andere kant de fraai door Zeefuik gelanceerde Zach Booth zijn vizier te hoog te hebben afgesteld.

Hornkamp ziet training beloond worden, gemengde gevoelens bij Volendam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl