De brand in Roosendaal
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Grote brand op bedrijventerrein Roosendaal, A58 weer open

Op een bedrijventerrein in Roosendaal heeft een grote brand gewoed in een pand van een brood- en banketbakkerij. Vanwege de vele rookontwikkeling werd de snelweg A58 langs het bedrijventerrein afgesloten. De weg ging aan het begin van de avond weer open.

De oorzaak van de brand, die in de loop van de ochtend ontstond, is onduidelijk. Aanvankelijk waren er berichten over een explosie voorafgaand aan de brand, maar de brandweer trok dat later in. In het pand was iemand aanwezig die de brand ontdekte en alarm sloeg, meldt Omroep Brabant.

De loods, die naar verluidt werd gebruikt als opslag door de bakkerij, wordt als verloren beschouwd. Niemand raakte gewond.

Bekijk hier dronebeelden van de blusoperatie:

Dronebeelden van grote brand bij Roosendaal

Door de bluswerkzaamheden ontstond van tijd tot tijd zeer veel extra rook, aldus de brandweer. Dat was ook de reden dat de A58 tussen Roosendaal en Etten-Leur werd afgesloten.

Geen gevaarlijke stoffen

De rook was tot op grote afstand zichtbaar, maar bevatte geen gevaarlijke stoffen, aldus Eric van Zundert van de brandweer.

De brand was moeilijk te bestrijden. "Doordat het pand bestond uit verschillende hokjes was het vrij lastig te blussen en konden we niet naar binnen", aldus Van Zundert. "We hebben daarom gaten in het pad gemaakt." Door de gaten heeft de brandweer geblust.

Advertentie via Ster.nl