NOS Nieuws

Leger bevrijdt honderden ingesneeuwde automobilisten in Spanje

In het noorden van Spanje is het leger ingezet om enkele honderden automobilisten te bevrijden die in de problemen waren gekomen door zware sneeuwval. De legereenheden uit Zaragoza hebben zo'n 600 automobilisten bevrijd die door de sneeuw urenlang vaststonden op de snelweg tussen Soria en Ágreda.

Door de inzet van het leger konden alle ingesneeuwde auto's de snelweg verlaten. Een deel van de automobilisten is tijdelijk ondergebracht bij Matalebreras. De hulpdiensten proberen belangrijke wegen zo veel mogelijk sneeuwvrij te houden, om te voorkomen dat weggedeelten opvriezen en bijvoorbeeld ziekenhuizen moeilijker bereikbaar zijn.

De zware sneeuwval is het gevolg van storm Juan, die leidt tot veel neerslag in grote delen van het land. In het noorden is veel van die neerslag neergekomen in de vorm van sneeuw. Veel wegen zijn daardoor onbegaanbaar en ook het vliegveld van Zaragoza is tijdelijk dicht. De temperatuur in de regio waar de automobilisten vaststonden ligt rond de -13 graden.

In andere delen van Spanje heeft het hard geregend. In bijvoorbeeld Extremadura in het westen en Catalonië in het noordoosten is veel regen gevallen. Vanaf morgen zijn de weersomstandigheden naar verwachting gunstiger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl