FC Groningen-trainer Dick Lukkien
NOS Voetbal

KNVB steunt Groningen na ziektegolf, duel met Emmen uitgesteld

De KNVB heeft besloten dat het duel in de eerste divisie tussen FC Emmen en FC Groningen wordt uitgesteld, omdat Groningen met veel zieke spelers kampt. Het duel stond gepland voor vrijdagavond.

Woensdag verzocht FC Groningen de KNVB om de wedstrijd uit te stellen omdat zestien spelers ziek waren geworden. De club vermoedt dat het om het norovirus gaat, een erg besmettelijk virus met symptomen als misselijkheid, braken, hoofdpijn, diarree en milde koorts.

Acute situatie

"Het acute van de situatie, de aard en omvang van de klachten en de besmettings- en gezondheidsrisico's maken het een situatie die dermate buiten de invloedsfeer van FC Groningen ligt, dat besloten is om de wedstrijd uit te stellen", schrijft de voetbalbond in een verklaring op de website.

Vandaag stonden er slechts negen spelers op het trainingsveld. De KNVB gaat met FC Emmen en FC Groningen op zoek naar een nieuwe datum voor het duel.

Groningen won dinsdagavond nog de bekerwedstrijd bij eredivisionist Excelsior, maar trainer Dick Lukkien vertelde na afloop dat verdediger Isak Määttä en assistent-trainer Casper Goedkoop griepverschijnselen hadden. De trainer ging woensdag zelf eerder naar huis.

Tijdens de coronapandemie was er een regel dat wanneer er minder dan 12 van 25 meest gebruikte selectiespelers en een keeper beschikbaar zijn, er uitstel aangevraagd mocht worden, net als bij een acute corona-uitbraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl