Honderden vrijwilligers verzamelden zich vanochtend in Sleeuwijk
NOS NieuwsAangepast

Meer dan duizend mensen zoeken naar vermiste jongen (16), jas gevonden in Merwede

In Sleeuwijk en omgeving is een grote zoekactie bezig naar de 16-jarige Yoran Krol. De tiener uit de Brabantse plaats wordt al wekenlang vermist. De organisatie zegt dat er 2500 mensen meedoen aan de zoektocht.

De vrijwilligers zoeken vooral langs het water, in een straal van zo'n 25 kilometer rond de plek waar de fiets van Yoran is gevonden. Die werd op 24 december aangetroffen op de Merwedebrug bij Sleeuwijk, langs de A27. Gisteren werd stroomafwaarts in de Merwede, bij Papendrecht, de jas van de jongen gevonden na een tip.

De zoekactie van vandaag is opgezet door het Coördinatie Platform Vermissing, een organisatie die is ingeschakeld door de familie en ook samenwerkt met de politie. Eerdere zoekacties van de politie met onder meer duikers hebben niets opgeleverd.

Grote zoektocht naar 16-jarige Yoran: 'Enorm wat er op gang gekomen is'

De vrijwilligers die meedoen aan de zoektocht zitten in een appgroep. Ze gaan op pad met een prikstok, een hesje en coördinatiepunten. Ze hebben instructies gekregen over wat ze moeten doen bij een eventuele vondst. De politie doet ook mee aan de zoektocht en zet onder meer boten in.

Een tante van Yoran zegt tegen Omroep Brabant dat zij en de rest van de familie door de vermissing "in een nachtmerrie en een rollercoaster" zitten. "Het is alles wat je nooit hoopt."

Ze is onder de indruk van de grote opkomst. "Ik sta hier ook echt met kippenvel omdat er zo veel mensen op de zoektocht afkomen. Ook mensen die Yoran of de familie niet kennen. Dat doet ons heel veel."

De familie is voorbereid op het ergste. "Daar hebben we vanaf het begin rekening mee gehouden, maar we hopen hem nog steeds te vinden. Dat geeft een einde aan de onzekerheid en je wil toch iemand thuisbrengen."

Hartverwarmend

Burgemeester Lichtenberg van Altena noemt de belangstelling voor de zoekactie hartverwarmend. "Het laat zien hoe betrokken de gemeenschap is. Veel mensen denken: er is een kind vermist, ik ga zoeken. En dat vind ik mooi."

De vermiste tiener werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 december. Hij was die avond bij het jongerencentrum De Pomp in Almkerk. De dag daarna werd zijn zwarte fiets gevonden op het fietspad op de Merwedebrug. Die plek ligt op zo'n twaalf kilometer van het jongerencentrum.

De vindplaats van de fiets:

De fiets van Yoran werd gevonden bij de Merwedebrug in Sleeuwijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl