Twee inzittenden zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht
NOS NieuwsAangepast

Twee zwaargewonden na politieachtervolging Leeuwarden waarbij is geschoten

Bij een politieachtervolging in Leeuwarden zijn twee mensen zwaargewond geraakt. Volgens de politie waren ze mogelijk betrokken bij een inbraak in een huis in Hempens, net onder Leeuwarden. Bij die inbraak zou een slachtoffer zijn bedreigd met een wapen.

De politie kreeg rond 01.15 uur een melding dat na een inbraak de twee verdachten ervandoor waren gegaan. In de buurt van de woning zagen agenten een verdachte auto met twee inzittenden. De politie wilde ze controleren, maar toen gingen ze ervandoor. Op dat moment is er door de politie geschoten en hebben agenten de achtervolging ingezet.

Rijksrecherche

Korte tijd later raakte de auto in Leeuwarden van de weg en vloog over de kop van een talud af. De twee mannen raakten zwaargewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Daar zijn ze aangehouden. De verdachten zijn 33 en 34 jaar oud en komen uit Leeuwarden.

Over de aard van de verwondingen en of ze ook zijn geraakt door kogels, zegt de politie niets. De Rijksrecherche doet onderzoek naar de zaak. Dat is gebruikelijk als er door agenten is geschoten.

Hulpdiensten snelden na het incident met veel materieel naar de plek waar de auto van de weg raakte:

Twee mensen zwaargewond bij politieachtervolging in Leeuwarden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl