Van der Sande en Veerman vieren de 2-2

ADO in doelpuntenfestijn langs De Graafschap, koploper Willem II haalt uit in Oss

ADO Den Haag heeft in een waar voetbalfeest met 5-3 gewonnen van De Graafschap in de top van de eerste divisie. Ook koploper Willem II pakte drie punten, dankzij een 5-0 zege op TOP Oss.

De Graafschap kwam tegen ADO al vroeg op voorsprong. David Flakus Bosilj kon de bal na ruim een kwartier binnentikken na een voorzet van Simon Colyn. Basar Önal verdubbelde de voorsprong in de 27ste minuut na een misverstand in de verdediging van ADO.

Henk Veerman viert de 3-2

Snel na rust nam Silvinho Esajas de aansluitingstreffer op zijn rekening. In minuut 59 gleed Jort van der Sande de 2-2 binnen, waarna Henk Veerman de wedstrijd helemaal omdraaide met de 3-2 voor ADO.

Terugkeer Seuntjens

De Graafschap sloeg snel weer terug. Op aangeven van invaller Ralf Seuntjens, die deze transferperiode na een avontuur in Japan terugkeerde in Doetinchem, noteerde Mimoun Mahi de 3-3.

Het Haags kwartiertje stond echter nog op de planning. In minuut 77 maakte Joel Ideho de 4-3, gevolgd door een prachtgoal van Daryl van Mieghem.

Goede herstart Willem II

Koploper Willem II had dertien minuten nodig om op voorsprong te komen tegen Top Oss. Nadat de ploeg uit Tilburg al meerdere kansen had gemist, schoot Ringo Meerveld raak, nadat Oss-verdediger Ilounga Pata verzuimde de bal weg te werken.

Jeremy Bokila maakte er twee in Oss

Vlak voor rust zorgde Matthias Verreth met een prachtige knal op de rand van de zestien voor de 2-0. In de tweede helft tekende Jeremy Bokila voor de 3-0 en 4-0, en maakte Meerveld met een prachtige lob ook zijn tweede van de avond.

Cambuur wint

Het eerste doelpunt van het nieuwe voetbaljaar stond al binnen twee minuten op het scorebord. Roberts Uldrikis zette Cambuur al snel op voorsprong tegen MVV, en drie minuten later maakte hij ook de 2-0.

Een eigen doelpunt van Romain Matthys maakte de situatie er niet beter op voor MVV, dat na elf minuten al met 3-0 achter stond. Het werd uiteindelijk 5-2 in het Cambuur Stadion.

Het verrassend goed presterende FC Dordrecht won met 2-0 van Helmond Sport, waardoor het naar de vierde plaats klimt, terwijl Telstar en Jong AZ met 1-1 gelijkspeelden.

Michael Breij maakte de 5-0 voor Cambuur