NOS Nieuws

Weer drie arrestaties voor rellen tijdens jaarwisseling Nieuw-Beijerland

De politie heeft vandaag nog eens drie mannen aangehouden op verdenking van het gooien van vuurwerk naar hulpverleners. Dat gebeurde tijdens de jaarwisseling in het Zuid-Hollandse dorp Nieuw-Beijerland. Eerder deze week werden al vijf verdachten aangehouden.

Het gaat nu om drie mannen van 17, 18 en 22 jaar. Van de in totaal zeven verdachten zijn er twee minderjarig.

De jongeren belaagden tijdens de jaarwisseling meerdere agenten, schrijft Rijnmond. Ze bekogelden hen met zwaar vuurwerk. Twee agenten raakten daardoor gewond: ze liepen brandwonden en een piep in de oren op. De politie deelde vorige week bodycambeelden van de gebeurtenissen, waarop te zien is dat een vuurwerkpijl op de agenten afgevuurd wordt.

Aangifte

Er ontstonden op meerdere plekken in het dorp brandjes tijdens de nieuwjaarsnacht. Om de brandweer de ruimte te geven, werd de mobiele eenheid ingezet, maar brandweerlieden werden alsnog bekogeld met vuurwerk. Meerdere hulpverleners hebben inmiddels aangifte gedaan.

De recherche doet samen met het Openbaar Ministerie onderzoek naar de ongeregeldheden in de nieuwjaarsnacht. Ook onderzoeken zij de oproer op 30 december, toen jongeren een koelkast opbliezen met zwaar vuurwerk en eveneens agenten werden belaagd.

Brief met waarschuwing

In december waarschuwden de politie en gemeente Hoeksche Waard, waar Nieuw-Beijerland onder valt, tientallen jongeren die afgelopen jaren betrokken waren bij ongeregeldheden rond de jaarwisseling. Die groep kreeg een brief. In ieder geval twee verdachten die zijn aangehouden, hebben zo'n brief ontvangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl