NOS Voetbalโ€ข

FC Utrecht vindt in Lammers aanvallende versterking, wordt gehuurd van Rangers

FC Utrecht heeft vlak voor de hervatting van de eredivisie versterking gevonden voor de voorhoede. Sam Lammers wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Rangers. De 26-jarige aanvaller raakte in Schotland steeds meer op het tweede plan.

In een half jaar Rangers kwam de voormalig jeugdinternational tot 31 wedstrijden, waarin hij twee doelpunten maakte. De laatste maanden moest hij het echter steeds vaker doen met invalbeurten en kwam zo in aanmerking om verhuurd te worden.

Utrecht was op zoek naar een nieuwe aanvaller. Anthony Descotte is langdurig geblesseerd, Mats Seuntjes komt nog niet uit de verf in Utrecht en ook de afgelopen zomer gekochte Isac Lidberg weet nog niet te overtuigen in de ploeg van trainer Ron Jans.

'Blij dat Sam voor ons heeft gekozen'

Technisch directeur Jordy Zuidam spreekt op de clubsite van een gedreven spits. "Hij beschikt over specifieke kwaliteiten die we goed kunnen gebruiken binnen het team. Hij kent de eredivisie goed, heeft de laatste jaren buitenlandse ervaring opgedaan en is direct inzetbaar. We zijn blij dat Sam voor ons heeft gekozen."

Sam Lammers

Lammers debuteerde in 2015 in het profvoetbal bij Jong PSV, een jaar later volgde zijn debuut in de hoofdmacht. Na een jaar op huurbasis bij sc Heerenveen, waar de Brabander indruk maakte met zestien doelpunten in de eredivisie, stond een zware knieblessure een doorbraak bij PSV in de weg.

Na een transfer naar Atalanta volgden verhuurperiodes aan Eintracht Frankfurt, Empoli en Sampdoria, waarmee Lammers vorig seizoen degradeerde uit de Serie A.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl