NOS Sport

Waterpolosters starten EK in eigen land, zoals verwacht, met ruime zege op Kroatië

EK Waterpolo (v): bekijk hier de samenvatting Nederland - Kroatie

De Nederlandse waterpolosters zijn goed begonnen aan hun missie naar EK-goud in eigen land. In Eindhoven won de ploeg van coach Evangelos Doudesis met 24-6 van Kroatie.

Dat de Nederlandse ploeg zou winnen, was vooraf al wel de verwachting. Nederland werd afgelopen juli wereldkampioen in het Japanse Fukuoka en Kroatie is een relatief klein waterpololand. De Kroatische ploeg bestaat ook veelal uit jonge speelsters die niet ouder zijn dan 20 jaar.

Kijk hier de reacties van Sabrina van der Sloot en Lieke Rogge na het eerste EK-duel:

Vanwege dat feit had bondscoach Doudesis ook de kans om sterkhouders als Kitty-Lynn Joustra, Vivian Sevenich en Simone van de Kraats op de tribune te houden. Zij hoefden het water niet in en kregen een extra rustdag.

Dat zorgde er ook voor dat ander talent, zoals de 22-jarige Marit van der Weijden de kans kreeg. Zij toonde zichzelf ook snel, want na een wat matige start en een 1-0 achterstand bracht de midvoor de stand weer in evenwicht met de eerste EK-treffer van Oranje.

Omdat er in de groepsfase van dit EK voor Oranje drie wedstrijden gepland staan in drie dagen, was het voor Nederland ook fijn dat er in deze wedstrijd goed doorgewisseld kon worden. Dat zorgde ervoor dat meerdere speelsters de kans kregen om speeltijd en een treffer achter hun naam te zetten. Bij rust was Nederland al snel weggelopen bij de Kroaten: 11-4.

Doorwisselen gebeurde ook op doel. Na rust werd Laura Aarts vervangen door Britt van den Dobbelsteen. De nieuwe doelvrouw hoefde maar twee tegentreffers te verwerken. Omdat het zo makkelijk ging, kreeg Oranje de kans om iedereen in het water vandaag een doelpunt te laten maken.

Zo startte de wereldkampioen volledig volgens de verwachting met een ruime zege aan het EK in eigen land. Zaterdag staat er een wedstrijd tegen Hongarije op het programma en zondag volgt een wedstrijd tegen Griekenland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl