NOS Wielrennen

Red Bull treedt binnen in wielersport: 51 procent aandelen moederbedrijf Bora-hansgrohe

Na Formule 1, voetbal en tal van andere sporten richt Red Bull zich nu ook op wielrennen. De energiedrankjesfabrikant heeft de Duitse formatie Bora-hansgrohe overgenomen.

Red Bull heeft eind december 51 procent van de aandelen van de moederbedrijven van de wielerploeg (RD pro cycling GmbH & Co en RD Beteiligungs GmbH) overgenomen. De overname is nog niet officieel, want tot 26 januari kan er nog een bezwaar worden ingediend bij de Duitse mededingingsautoriteit. Bora wil in de Duitse media voorlopig niet reageren op het nieuws.

Het is nog onduidelijk of de ploeg een naamsverandering zal ondergaan en wat de plannen van Red Bull zijn met de wielerploeg. Bora en Red Bull werken al langer samen, op het gebied van talentscouting.

Roglic

Bora versterkte zich deze winter met Primoz Roglic, die vorig jaar de Giro d'Italia won en driemaal in zijn carrière de beste was in de Vuelta a España. Naast de Sloveen rijdt ook de Nederlander Danny van Poppel voor de ploeg.

Primoz Roglic moet dit jaar de grote blikvanger van de ploeg worden

Red Bull is een grote speler in de wereld van sportsponsering. Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen rijdt voor de renstal van de energiedrankjesfabrikant, dat met AlphaTauri ook een tweede Formule 1-team bezit.

In het voetbal is het bedrijf sponsor van de clubs RB Leipzig (Duitsland), Red Bull Salzburg (Oostenrijk), New York Red Bulls (Verenigde Staten) en Red Bull Bragantino (Brazilië).

Daarnaast is Red Bull ook sponsor van zo'n 800 individuele sporters in diverse takken van sport. Dat zijn veelal extreme sporters, maar ook bijvoorbeeld de Nederlanders Kjeld Nuis (schaatsen), Memphis Depay (voetbal), Tess Lieder (handbal), Robbert Kemperman (hockey), Rachel Klamer (triatlon) en Jeffrey Herlings (motocross).

Het bedrijf sponsort ook internationale topatleten als motorcoureur Marc Marquez, polsstokhoogspringer Armand Duplantis en rugbyer Siya Kolisi. De wielrenners Wout van Aert en Tom Pidcock hebben een individueel contract bij Red Bull.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl