NOS NieuwsAangepast

Verdachte aangehouden die na dodelijke aanrijding Oldehove doorreed

Na een dodelijk ongeval in het Groningse Oldehove is een 42-jarige man aangehouden die na het ongeluk was doorgereden, meldt de politie.

Volgens de politie reed de man op oudjaarsdag rond 17.10 uur drie voetgangers aan, waarbij een 21-jarige man uit de gemeente Westerkwartier, waar Oldehove onder valt, ter plekke om het leven kwam. Twee andere mannen van 18 en 19 jaar, ook uit de gemeente Westerkwartier, raakten ernstig gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De verdachte, die uit dezelfde gemeente komt, werd kort na de aanrijding aangehouden in de omgeving van Oldehove. Hij zit vast voor verhoor. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Burgemeester bezoekt bijeenkomst

Burgemeester Ard van der Tuuk van Westerkwartier was snel na het ongeluk in Oldehove, waar hij sprak met naasten van de slachtoffers. "Het is een klein dorp, dus iedereen is vrij snel ter plaatse. Wat je dan doet, is je medeleven te tonen. Soms is stilte ook goed."

In het dorpshuis kwamen 's avonds veel bewoners bijeen. Bedoeling was om daar samen feestelijk het nieuwe jaar in te luiden, maar de organisatie besloot meteen na het ongeluk om het dorpshuis open te stellen om samen te komen om ruimte te geven aan het verdriet. Daar was de burgemeester ook bij aanwezig.

Het ongeluk heeft volgens Van der Tuuk een enorme impact op het dorp. "Oldehove heeft 1600 inwoners, dus de meeste mensen kennen elkaar. Je merkt dat de netwerken klein zijn. Ik heb daarom ook enorme waardering voor de hulpverleners. Er is een vrijwillige brandweer, waarvan leden ook het slachtoffer persoonlijk kennen. Dat je dan toch goed en professioneel je taak uitvoert, daar heb ik enorme waardering voor.

Voetgangers aangereden na oudjaarsfeestje Groningen, één dode

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl