Dominic Thiem tijdens de wedstrijd tegen James McCabe
NOS Nieuws

Tennisduel in Australië stilgelegd vanwege gifslang op de baan

Een uiterste giftige slang heeft ervoor gezorgd dat een kwalificatiewedstrijd voor het ATP-toernooi van Brisbane moest worden stilgelegd. Het dier was onder de afscheiding rond de baan gekropen. De wedstrijd werd 40 minuten gepauzeerd om de slang weg te halen.

De oosterse bruine slang is een van de giftigste slangen ter wereld. Een beet kan dodelijk zijn. Een professionele slangenbestrijder werd ingeschakeld om het dier veilig te verwijderen.

Na het afvoeren van het 50 centimeter lange reptiel werd de wedstrijd uitgespeeld. Dominic Thiem, die de eerste set nog had verloren, wist de partij tegen James McCabe na het incident in zijn voordeel om te buigen.

De nummer 98 van de wereld won in drie sets en zei na afloop dat hij nog nooit zoiets had meegemaakt. "Ik zal dit zeker nooit vergeten. Ik houd echt van dieren, zeker exotische soorten, maar ze zeiden dat die slang heel giftig was en dicht bij de ballenjongens kwam, dus het was een erg gevaarlijke situatie", aldus de Oostenrijkse tennisser.

Op X werd deze foto van de slang gedeeld:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl