Gibbs-White scoort de winnende

Ten Hag en United sluiten 2023 af met verlies in Nottingham, City klopt hekkensluiter

Manchester United is 2023 in mineur geëindigd. De ploeg van manager Erik ten Hag verloor met 2-1 bij Nottingham Forest.

De tobbende ploeg van Ten Hag sluit het jaar af op de zevende plaats. Manchester City, Chelsea, Aston Villa, Wolves en Crystal Palace wonnen hun laatste duel van 2023 wel. The Citizens klimmen naar de derde plaats op de ranglijst in Engeland. Achter nummer twee Aston Villa, dat won van Burnley (3-2). Chelsea staat op de tiende plek.

Moeite met scoren

Op Tweede Kerstdag kwam United nog knap terug van een 2-0 achterstand tegen Aston Villa, in een magistrale tweede helft (3-2). Maar de euforie na die wedstrijd is door de nederlaag in Nottingham weer verdwenen.

Aanvaller Rasmus Højlund was tegen Aston Villa de matchwinner, maar vandaag was de Deen er niet bij vanwege ziekte. Met Marcus Rashford in de spits speelden de 'Red Devils' slordig op bezoek bij Nottingham Forest. Het ontbrak aan grote kansen bij de twee ploegen die moeite hebben met scoren in de Premier League (United 21 en Forest 22 goals).

De stand in de Premier League

De thuisploeg zat er kort op in de tweede helft en bood United weinig ademruimte. De wedstrijd werd steeds feller met overtredingen en kaarten over en weer.

Eindelijk goals

Het vurige spel van Forest leverde in de 63ste minuut eindelijk een treffer op, toen Nicolas Dominguez helemaal vrij kon binnen schieten: 1-0. Ondanks het overwicht van Forest werd het toch gelijk. Alejandro Garnacho profiteerde van een foute pass van doelman Matt Turner en bracht Rashford in stelling: 1-1.

Ten Hag sluit 2023 af met het negende verlies van het seizoen

Vier minuten later was er een snelle counter en kon Forest gebruik maken van de grote ruimtes die United openliet. Morgan Gibbs-White (die eerder niet mocht mopperen met een gele kaart na een stevige overtreding) zette zijn ploeg weer op voorsprong: 2-1. Ondanks wat kansen in de slotfase kon United de negende nederlaag van het seizoen niet voorkomen.

Rodri schuift binnen

Eerder op de dag was City met 2-0 te sterk voor hekkensluiter Sheffield United. Rodri wees zijn ploeg de weg naar de drie punten door in het eerste kwartier te scoren met een harde schuiver, alweer zijn vierde competitiedoelpunt.

De spelers van Manchester City poseren voor de wedstrijd tegen Sheffield met de vijf prijzen die ze in 2023 wonnen

Julian Alvarez kon in het tweede bedrijf het thuispubliek weer laten opveren. De Argentijnse spits tikte een voorzet van de sterk spelende Phil Foden makkelijk binnen voor de 2-0

Applaus voor De Bruyne

Hierna werd het stadion extra enthousiast omdat Kevin De Bruyne mocht warmlopen. De City-sterspeler ontbrak al maanden met een dijblessure en zat vandaag weer bij de selectie. Toch durfde Pep Guardiola het nog niet aan en zo moet de Belg wat langer wachten op zijn rentree.

Villa wint in het slot

Aston Villa, de verassing van het Premier League-seizoen, ontsnapte tegen tien man van Burnley aan puntenverlies. De ploeg uit Birmingham won in een spectaculair slot: in de 89ste minuut benutte Douglas Luiz een strafschop: 3-2.

Douglas Luiz scoort vlak voor het einde de winnende uit een penalty

Chelsea heeft het rampjaar toch nog positief afgesloten. In Luton werd de 24ste nederlaag van dit jaar voorkomen.

Oud-PSV'er Noni Madueke was net als drie dagen eerder trefzeker door de 0-2 te maken. Cole Palmer maakte de andere treffers voor Chelsea, dat tien minuten voor tijd met 0-3 voor stond.

Noni Madueke zette Chelsea op 0-2

Het werd toch billenknijpen. Eerst werd een doelpunt van Luton afgekeurd wegens buitenspel en raakte de thuisploeg de lat. Met een rake kopbal deed Ross Barkley zijn oude club wel pijn. Drie minuten voor tijd scoorde Luton ook de 2-3. Het slotoffensief leverde uiteindelijk niets op.